Günün tarifi: Kremalı-Mantarlı Erişte Çorbası
Un ve tereyağını bir tencerede kokusu gidene kadar kavurun. Üzerine tavuk suyu ile 2 su bardağı suyu katın. Arada bir karıştırarak kaynatın ve kremayı ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra mantar ile erişteyi ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. En son kıyılmış dereotu ile tuzunu katın. Çorbayı ocaktan alın. Bademleri kaynar suyun içinde 5 dakika tutup, çıkarın. Daha sonra sıvıyağda hafif kavurun ve çorbanın üzerine ilave edin. Sıcak servis yapın. Kremanın kesilmemesi için tuzu en son katın. Dilerseniz çorbaya haşlanmış tavuk eti de katabilirsiniz.
MALZEMELER
-1 çay bardağı erişte
-1 kutu (200 ml) krema
-200 gram mantar
-2 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı tereyağı
-4 su bardağı tavuk suyu
-2 su bardağı su
-10-12 dal dereotu, tuz
-Yarım çay bardağı badem
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.