Günün tarifi: Rumeli Beğendisi

Günün tarifi: Rumeli Beğendisi

Günün tarifi: Rumeli Beğendisi

Tencereyi ocağa oturtun ve kızdıktan sonra eti ilave edip rengi dönene kadar soteleyin. Salça ve tereyağını ekleyip 1-2 kez çevirdikten sonra kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates ile defne yaprağını ekleyin. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su katın ve harlı ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte eti yumuşayana kadar pişirin. Tuz, karabiber ve kimyonu ilave ettikten sonra tencereyi ocaktan alın. Diğer taraftan patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup çatalla ezin. Unu tereyağı ile birlikte tencerede rengi hafif dönene kadar kavurun. Patlıcanı ilave edin ve tahta kaşıkla sürekli karıştırarak birbirine yedirin. Süt, tulum peyniri veya rendelenmiş kaşar peyniri, rendelenmiş muskat ve karabiberi ekleyin. Birkaç kez çevirdikten sonra ocaktan alıp, servis tabağına boşaltın. Ortasına pişen eti yerleştirin ve sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
-750 gram kuşbaşı yağsız kuzu eti
-1 çorba kaşığı salça
-1 çorba kaşığı tereyağı
-1 adet domates
-1 kg patlıcan
-1 çorba kaşığı tepeleme un
-2 çorba kaşığı tereyağı
-1 su bardağı süt
-100 gram tulum peyniri veya kaşar peyniri
-Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.