Günün tarifi: Tavuklu bostan kebabı
Patlıcanları alacalı soyun. Alt ve üst kısmını düzgünce kesin. Patlıcanları yayvan bir tepsiye dizin. Üzerine zeytinyağı, tavuk suyu ve tozşekeri ekleyin. 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. Pişen patlıcanları sudan çıkartıp boş bir fırın tepsisine dizin. Başka bir tencerede tereyağını eritip mısır yağını ekleyin. Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ve soya sosunu ekleyip etler pembeleşene kadar soteleyin. Havucu küp, dolmalık biberi julyen, mantarları ince dilimler halinde doğrayın. Sırasıyla arpacık soğanı, havucu, dolmalık biberi ve mantarı ekleyin. 1-2 dakika kadar birlikte soteleyin. Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkartın ve ince ince kıyın. Domates, un ve salçayı tencereye ekleyip karıştırın. Suyu, tuz ve kekiği ekleyip karıştırın. 15- 0 dakika kısık ateşte pişirin. Patlıcanların ortasını karnıyarık şeklinde açın ve karışımı içlerine doldurun. Üzerine rendelenmiş dil peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında dil peyniri eriyene kadar 5-6 dakika bekletip sıcak servis yapın.
MALZEMELER
-6 adet küçük boy patlıcan
-6 adet tavuk budu
-1 çay kaşığı tozşeker
-1 çay bardağı zeytinyağı
-2 su bardağı tavuk suyu
-100 gram tereyağı
-5 çorba kaşığı mısır yağı
-1 çorba kaşığı soya sos
-100 gram arpacık soğanı
-1’er adet havuç ve kırmızı biber
-6 adet mantar
-1 adet büyük boy domates
-1 tatlı kaşığı un
-1 tatlı kaşığı biber salçası
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.