KONYA HABER
Konya
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9808 %0,51
47,5686 %0,57
4.388,56 % -0,15
Ara
BBN Haber MUTFAK Konya, 13 farklı ülkeden gelen şefleri ağırlıyor

Konya, 13 farklı ülkeden gelen şefleri ağırlıyor

Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle, 13 farklı ülkeden gelen şefler ve gastronomi uzmanlarının katılımıyla düzenlenen "Türk Mutfağı Yaz Okulu" etkinlikleri Konya Olgunlaşma Enstitüsünde başladı.

KAYNAK: Abdulğani Çiftçi
Okunma Süresi: 1 dk

24 Temmuz tarihinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yılmaz Seçim Konya mutfak tarihini geçmişten günümüze yolcuğunu anlattı.

whatsapp-image-2025-07-25-at-11-23-51.jpeg

Özellikle dünyanın bilinen ve adına anıt mezar yapılan ilk Aşçıbaşı Ateşbaz-ı Veli ve sofra edep ve adabını anlatarak Konya mutfağını tanıttı.

whatsapp-image-2025-07-25-at-11-23-52-1.jpeg

Sonrasında Türkiye Gastronomi Federasyonu Pastacılar Kurulu başkanı Numan Ulus oklavadan çekme ve baklava eğitimi verdi. Eğitimler önümüzdeki günlerde de devam edecek.

whatsapp-image-2025-07-25-at-11-23-52.jpeg

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *