KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3624 %0,44
48,5512 %0,70
4.845,64 % 0,36
Ara
BBN Haber Konya Haber Konya mutfağı Erbil’e taşınıyor

Konya mutfağı Erbil’e taşınıyor

Anadolu mutfağının öne çıkan lezzetlerinden Konya mutfağını dünyaya tanıtmak, kültürel ve tarihsel sürecini sergilemek amacı kapsamında Güvenç Konyalı, Erbil’de şube açıyor.

Okunma Süresi: 2 dk


Anadolu mutfağının öne çıkan lezzetlerinden Konya mutfağını dünyaya tanıtmak, kültürel ve tarihsel sürecini sergilemek amacı kapsamında Güvenç Konyalı, Erbil’de şube açıyor. Restoran lezzet ve kültürü bir arada sunmak hedefiyle yurt dışına yönelik ilk şubesini Erbil’e taşıyacak.
“En samimi teklif Erbil’den geldi”
Konuyla ilgili konuşan ünlü restoran işletmecisi Hüseyin Güvenç, “Birçok ülkeden şube teklifi geliyor. Önceleri bu duruma çok sıcak bakmasak da sonradan yaptığımız işi, yurtdışına taşıyıp ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için gelen teklifleri ciddiye aldık. En samimi bulduğumuz teklif de Erbil’den geldi. Gelen teklif üzerine fizibilite çalışması yaparak ekibimizle değerlendirdik. Allah izin verirse en kısa zamanda Güvenç Konyalı Erbil’de olacak” dedi.
“Aynı hizmeti orada da vereceğiz”
Hedeflerinin bununla da sınırlı olmadığını belirten Güvenç, “Erbil’de etli ekmekten bamya çorbasına, masa düzeninden sunuma ülkemizde nasıl hizmet veriyorsak, aynı hizmeti orada da vereceğiz. Bu deneyimin ardından ise yeni şubelerimizi açacağız” ifadelerini kullandı.
“Lezzetlerimizi tadanlar kolay kolay vazgeçemeyecek”
Güvenç, “Yemek bir kültürdür. Farklı damak tatları vardır. Önemli olan sana ait yemek çeşitlerini en iyi şekilde yaparak hiç tatmayanlara sevdirebilmektir. Örneğin, Fast food beslenmek de bir tercihtir. Ama bizim yemeklerimiz hem lezzetli, hem sağlıklı hem de zahmetlidir. İnanıyorum ki lezzetlerimizi tadanlar kolay kolay vazgeçemeyecektir” şeklinde konuştu. (İHA)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *