Gelenekten ilham alıp geleceğe taşıyan Rumeysa, sadece bir tarif sunmakla kalmıyor; Konya mutfak kültürünün genç nesillerde nasıl güçlü bir şekilde yaşatıldığının da en güzel kanıtı oluyor.

ARMUT KİFAYESİ
7 ARMUT
3,5 SU BARDAĞI ŞEKER
9 SU BARDAĞI SU
6 ADET KARANFİL
BİR SU BARDAĞINDAN BİRAZ AZ HİBİSKUS
İKİ TAM TARÇIN
4 YEMEK KAŞIĞI BAL
2 SU BARDAĞI ÇEKİLMİŞ YAŞ BADEM
TEREYAĞI 100 GR
KAYMAK
NİŞASTA
YAPILIŞI
Şekeri Ocağa Alıp Karamelize Olacak Şekilde Eritiyoruz Suyunu Ekleyip Tarçın Hibiskus Karanfilini Ekliyoruz Kısıkta Kaynarken Armutlarımızın İçini Oyuruz Ve Soyuyoruz Hazırladığımız Şerbette Armutlarımızı Pişiriyoruz Armutlar Pişerken Tavaya Tereyağını Alıp Eritiyoruz Badem Ununu Kavuruyoruz Soğuduktan Sonra Bal Ekliyoruz Armutlar Pişince Armudun İçine Dolduruyoruz Armudu Pişirdiğimiz Şerbetten Kalanını Süzüp Nişastayla Bağlayıp Armudumuzun Üzerine Sos Olarak Gezdiriyoruz Sunumu İçin Yanında Veya Üzerine De Kaymak Koyuyoruz Afiyet Olsun..


