KONYA HABER
Konya
Açık
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3041 %0,26
48,4621 %0,46
4.820,02 % -0,23
Ara
BBN Haber MUTFAK Konya Mutfağının Parlayan Yıldızı: Genç Şef Rumeysa Aslan’dan Armut Kifayesi

Konya Mutfağının Parlayan Yıldızı: Genç Şef Rumeysa Aslan’dan Armut Kifayesi

Konya'da genç yaşına rağmen mutfaktaki ustalığı ve azmiyle dikkatleri üzerine çeken Rumeysa Aslan, Konya’nın tescilli lezzetlerinden Armut Kifayesi tarifini büyük bir özenle hazırladı.

KAYNAK: Olcay Kurt
Okunma Süresi: 1 dk

Gelenekten ilham alıp geleceğe taşıyan Rumeysa, sadece bir tarif sunmakla kalmıyor; Konya mutfak kültürünün genç nesillerde nasıl güçlü bir şekilde yaşatıldığının da en güzel kanıtı oluyor.

ARMUT KİFAYESİ 

7 ARMUT 

3,5 SU BARDAĞI ŞEKER 

9 SU BARDAĞI SU 

6 ADET KARANFİL 

BİR SU BARDAĞINDAN BİRAZ AZ HİBİSKUS 

İKİ TAM TARÇIN 

4 YEMEK KAŞIĞI BAL 

2 SU BARDAĞI ÇEKİLMİŞ YAŞ BADEM 

TEREYAĞI 100 GR

KAYMAK 

NİŞASTA 

YAPILIŞI

Şekeri Ocağa Alıp Karamelize Olacak Şekilde Eritiyoruz Suyunu Ekleyip Tarçın Hibiskus Karanfilini Ekliyoruz Kısıkta Kaynarken Armutlarımızın İçini Oyuruz Ve Soyuyoruz Hazırladığımız Şerbette Armutlarımızı Pişiriyoruz Armutlar Pişerken Tavaya Tereyağını Alıp Eritiyoruz Badem Ununu Kavuruyoruz Soğuduktan Sonra Bal Ekliyoruz Armutlar Pişince Armudun İçine Dolduruyoruz Armudu Pişirdiğimiz Şerbetten Kalanını Süzüp Nişastayla Bağlayıp Armudumuzun Üzerine Sos Olarak Gezdiriyoruz Sunumu İçin Yanında Veya Üzerine De Kaymak Koyuyoruz Afiyet Olsun..

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *