Konya’da sac böreğinin fiyatı etliekmeği yakaladı! 150 TL…

Konya’nın geleneksel lezzetlerinden sac böreğini 7'den 70'e herkes seviyor. Ancak son dönemde yüksek fiyatlar sac böreğinin de tadını kaçırdı!
Konya’da sac böreğinin fiyatı etliekmeği yakaladı! 150 TL…

Meram Belediyesinin asırlık pelit ağaçları ve 30 civarındaki sincabıyla ünlü parkı Meram Bağları’nda Konya’nın geleneksel lezzetlerinden sac böreği keyfi de yapmak mümkün. Ancak son dönemde yüksek fiyatlar sac böreğinin de tadını kaçırdı!

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı Konya’nın ve Anadolu’nun lezzetli yiyeceklerinden sac böreğini de vurdu. Etliekmeği yakalayan fiyatlar dikkat çekiyor….

images-2.jpeg

110 gram özel hamurun içerisinde soğanla kavrulmuş ve baharatlarla harmanlanmış kıymalı, peynirli, ıspanaklı, patatesli içlerle özel şekil verilerek yapılan yufkanın sac üzerinde pişirilerek servis edilmesiyle hazırlanan ve Konyalıların severek tükettiği sac böreği şehirde pek çok restoran ve kafenin menüsünde var. Ancak Konya’da en güzel sac böreğinin adresi Meram Bağları oldu. Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve sincapların yuva kurduğu asırlık pelit ağaçlarına ev sahipliği yapan parkta Konya’nın geleneksel sac böreği ve sıkma lezzetlerine de ulaşmak mümkün. Sadece yaz dönemi açık olan parkta sezon sona ermeden önce güneşli havanın tadını ve sac arası böreğin lezzetini birleştirmek isteyenler Meram Son Durak’taki Meram Bağları’na akın ediyor.

Sıcak-soğuk içecekler ve enfes tatlılarla zenginleştirilen sofralarda sohbetin de tadına doyum olmuyor. Tabi bütçeniz uygunsa. Zira son zamlardan sonra sac böreği de etliekmek fiyatına ulaştı.

İşte Meram Bağları’nda sac böreği keyfinin bedeli…

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum