Kütür Kütür Salatalık Turşusu tarifi
Sofraları vazgeçilmezi olan ekşi ve kütür kütür bir salatalık turşusu yapmak artık çok kolay. İşte kütür kütür salatalık turşusu tarifi:
Salatalık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
14-15adetkornişon salatalık(küçük boy salatalık)
2dişsarımsak
1çay bardağıelma sirkesi
1çay kaşığıtoz şeker
1tatlı kaşığıtuz
1,5su bardağısu(kaynatılmış soğutulmuş ya da içme suyu)
Salatalıkları güzelce yıkayın.
Orta boy cam kavanoz içerisine salatalıkları dik olacak şekilde yerleştirin. Ara kısımlarına sarımsak koyun.
Ardından üzerlerine hafifçe çıkacak kadar kaynatılıp soğutulmuş su ekleyin. Daha sonra salatalık turşusunun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve elma sirkesini koyun
Son olarak 1 çay kaşığı toz şeker ekleyin. Kavanozun kapağını sıkı bir şekilde kapatın. Tuz ve şekerin tam erimesi için 2-3 kere kavanozu ters çevirin. Hazırladığınız salatalık turşusunu 1-1,5 hafta serin bir yerde bekletin.
Bu süre sonunda salatalık turşusunu kontrol edin, istediğiniz kıvama gelmiş ise tüketebilirsiniz. Açıldıktan sonra da buzdolabında saklayın. Turşunun rengi önce bulanık olacak, sonra bulanıklık dibe çöküp, suyu berraklaşacaktır. Afiyet olsun.
KAYNAK: "yemek.com"
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.