Pulbiber

Pulbiber

Pulbiber

Latince adı Capsicum Annum olan pulbiber Patlıcangiller (Solanaceae) familyasındandır. Kullanılan kısmı meyveleridir. Kalın olarak öğütülmüş ya da toz halinde kullanılır. Başta etli yemekler, soslar, çorbalar ve salatalar olmak üzere her türlü yemeğe tat ve çeşni vermede kullanılır. Kan dolaşımını hızlandırır, iştah açar, uyarıcıdır. Nezle ve gribe karşı etkilidir. Sindirim problemlerine, vücut ağrılarına ve uykusuzluğa iyi geldiği bilinmektedir. Kolesterol düşürücü, mide asidini düzenleyici ve mikrop öldürücü etkisi vardır. Vücudun özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı direncini artırır. Ülser, basur, varis ve karaciğer rahatsızlıkları olanlar yememelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.