Konya
Açık
31°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,8729 %0,77
47,8724 %1,05
4.383,41 % 0,12
Ara
BBN Haber Konya Haber Tescili boru kebabını yemeye yurt dışından bile geliyorlar

Tescili boru kebabını yemeye yurt dışından bile geliyorlar

Adanalı kebapçı Yaşar Aydın'ın hazırladığı tescilli metrelik Adana boru kebabı için Türkiye'nin dört bir yanından günü birlik gelenlerin yanı sıra yurtdışından farklı ülkelerin vatandaşları da yoğun ilgi gösteriyor.

Okunma Süresi: 2 dk

Adanalı kebapçı Yaşar Aydın'ın hazırladığı tescilli metrelik Adana boru kebabı için Türkiye'nin dört bir yanından günü birlik gelenlerin yanı sıra yurtdışından farklı ülkelerin vatandaşları da yoğun ilgi gösteriyor.
Adana’da kaburga etinin zırh diye tabir edilen büyük bıçakla çekilmesinin ardından şiş yerine kare şeklindeki boruda pişirilmesiyle hazırlanan boru kebabı, büyük ilgi görüyor. Kebap, boruda hem 4 tarafının iyi pişmesi hem de etin suyunun içinde kalmasıyla daha lezzetli bir hal alıyor.
Kendi buluşu olan boru kebabının tescilini de alan Yaşar Aydın, “Adana kebabı ülke sınırlarını yıllardır aştı. İnsanların özellikle Adana’ya Adana kebabı yemeye gelmeleri çok önemli, boru kebabı, kuşbaşı, kaburga yemeye geliyorlar. Adana kebabına çok büyük rağbet var. Sadece şehir dışından değil ülke dışından da günübirlik gelip kebap yiyip dönenler var. Boru kebabı da bizim patentli ürünümüz. Ona da çok büyük rağbet var. Adana artık çok büyük bir gastronomi şehri” diye konuştu.


Aydın, boru kebabını kuzu erkek kaburgasından yapıldığını söyleyerek, “Çok lezzetli olduğu için insanlarda uçak biletini alıyor Adana’ya geliyor. Kebabını yiyor geri gidiyor” dedi.
Azerbaycan’dan gelen Hicat Acıbalayev, “Adana kebap yemek için Azerbaycan’dan geldik. Kebabı çok güzel buldum beğendik. Herkese öneririm” dedi.
Osmaniye’den her hafta kebap yemek için Adana’ya gelen Nedim Güzel, “Her hafta kebap yemek için düzenli olarak geliyoruz. Oğlumda çok seviyor kebabı. Ben hekimim ve sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden güvenle yiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *