KONYA HABER
Konya
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9482 %0,71
47,9482 %0,80
4.381,51 % -0,04
Ara
BBN Haber MUTFAK Türk Mutfağı Haftası'nda Konya'da bu yemekler tanıtılacak

Türk Mutfağı Haftası'nda Konya'da bu yemekler tanıtılacak

Binyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikâye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk Mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında bir kez daha bereketli sofrası eşliğinde, eşsiz serüvenini dünya ile paylaşacak.

Okunma Süresi: 1 dk

Konya’daki etkinlikler hakkında bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, “ Bu yıl kutlanacak olan Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinde özellikle “geleneksel Türk mutfağının atıksız, sürdürülebilir, sağlıklı yönleri” öne çıkartılacaktır. İnsanlığın ilk yerleşim yeri olan Çatalhöyük’ten günümüze kadar gelen tüm medeniyetlerin birikimleri ile Selçuklu başkentliği özelliğinden oluşan sürdürülebilir, sıfır atık ve sağlıklı beslenme özellikleri taşıyan kadim Konya mutfağını da bu vesileyle gündeme getirmiş olmaktayız” ifadelerini kullandı.

davetiye-arka-sayfa.png

Konya’daki programlar kapsamında sergi ve söyleşilerin yanı sıra Sebze Kabuklarından Dolma Yemeği, Kaymak Suyundan Bulgurlu Çiğ Çorba, Kök Sebze Böreği, Bayat Ekmek Sündürmesi ve Sille Kurabiyesi ile Reyhan Şerbeti’nin tanıtımı gerçekleştirilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *