Türk Mutfağı Haftası'nda Konya'da bu yemekler tanıtılacak

Türk Mutfağı Haftası'nda Konya'da bu yemekler tanıtılacak
Binyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikâye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk Mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında bir kez daha bereketli sofrası eşliğinde, eşsiz serüvenini dünya ile paylaşacak.

Konya’daki etkinlikler hakkında bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, “ Bu yıl kutlanacak olan Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinde özellikle “geleneksel Türk mutfağının atıksız, sürdürülebilir, sağlıklı yönleri” öne çıkartılacaktır. İnsanlığın ilk yerleşim yeri olan Çatalhöyük’ten günümüze kadar gelen tüm medeniyetlerin birikimleri ile Selçuklu başkentliği özelliğinden oluşan sürdürülebilir, sıfır atık ve sağlıklı beslenme özellikleri taşıyan kadim Konya mutfağını da bu vesileyle gündeme getirmiş olmaktayız” ifadelerini kullandı.

davetiye-arka-sayfa.png

Konya’daki programlar kapsamında sergi ve söyleşilerin yanı sıra Sebze Kabuklarından Dolma Yemeği, Kaymak Suyundan Bulgurlu Çiğ Çorba, Kök Sebze Böreği, Bayat Ekmek Sündürmesi ve Sille Kurabiyesi ile Reyhan Şerbeti’nin tanıtımı gerçekleştirilecek.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.