Ustalar tarifini açıkladı. Kış akşamlarının vazgeçilmezi: Ayva Tatlısı
Konya'nın ünlü şefleri lezzetlerini konuşturuyor. Bu kapsamda Chef Hakan Güzel, BBN Haber okuyucularına özel Ayva Tatlısının lezzet formülünü açıkladı
5 adet ayva
2’er yemek kaşığı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
5 adet karanfil
1 lt su
5 damla limon suyu
Servis için
Kaymak
File Antep fıstığı
Hazırlanışı
Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.
Bu aşamada çıkarttığınız çekirdekleri ayrı bir yerde biriktirin, pişirme esnasında tatlımıza renk vermesi için kullanacağız.
Tüm ayvalar için aynı işlemi yaptıktan sonra pişirme kabınıza ilk önce ayvaların kabuklarını yerleştirip üstüne ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin.
Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin.
Ayvaların her birinin üzerine 2 şer yemek kaşığı toz şeker dökün
4-5 damla limon suyunu ekleyin.
Ayvaların üzeri kadar Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişirin.
Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin.
Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın.
Dolapta soğuduktan sonra üzerine kaymak ve Antep fıstığı ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Kaynak:Hümeyra KARADAĞ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.