KONYA HABER
Konya
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3046 %0,23
48,9129 %0,43
4.867,01 % -0,52
Ara
BBN Haber MUTFAK Ustalar tarifini açıkladı. Kış akşamlarının vazgeçilmezi: Ayva Tatlısı

Ustalar tarifini açıkladı. Kış akşamlarının vazgeçilmezi: Ayva Tatlısı

Kış aylarında depolanan ayvalar, soğuk gecelerde lezzet olarak sofralara dönüyor. Şefler tarifi verdi, misafirler bu tatlıya tam not verecek.

Okunma Süresi: 2 dk

Konya'nın ünlü şefleri lezzetlerini konuşturuyor. Bu kapsamda Chef Hakan Güzel, BBN Haber okuyucularına özel Ayva Tatlısının lezzet formülünü açıkladı

whatsapp-image-2024-12-09-at-17-24-23.jpeg

5 adet ayva
2’er yemek kaşığı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
5 adet karanfil
1 lt su
5 damla limon suyu

Servis için
Kaymak
File Antep fıstığı
Hazırlanışı

Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.
Bu aşamada çıkarttığınız çekirdekleri ayrı bir yerde biriktirin, pişirme esnasında tatlımıza renk vermesi için kullanacağız.

whatsapp-image-2024-12-09-at-17-24-19.jpeg

Tüm ayvalar için aynı işlemi yaptıktan sonra pişirme kabınıza ilk önce ayvaların kabuklarını yerleştirip üstüne ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin.
Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin.
Ayvaların her birinin üzerine 2 şer yemek kaşığı toz şeker dökün
4-5 damla limon suyunu ekleyin.
Ayvaların üzeri kadar Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişirin.
Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin.

whatsapp-image-2024-12-09-at-17-23-40.jpeg

Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın.
Dolapta soğuduktan sonra üzerine kaymak ve Antep fıstığı ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *