Yoğurtlu tavuk kebabı tarifi
Tavuk etini kuşbaşından biraz daha büyük doğrayın. Tereyağı ile birlikte tavaya alın. Üzerine köri, tuz, karabiber, pul biber, kimyon ve kekik katın. Tavuk etinin rengi dönene kadar soteleyin. Kızdırılmış ayçiçeği yağında önce iri küp doğranmış patates, daha sonra birkaç parçaya bölünmüş sivri biberleri kızartın. Üzerine tavuğu ilave edip karıştırın. Yoğurt ve dövülmüş sarımsağı bir kapta çırpın. Domates sos için tereyağını eritin ve salçayı birkaç kez çevirin. Suyu katıp kaynatın. Tavuk kebabının üzerine önce yoğurt, daha sonra domates sosu gezdirin ve sıcak olarak servis yapın
MALZEMELER
-400 gram tavuk göğüs eti
-3 yemek kaşığı tereyağı
-2 adet patates
-3 adet sivri biber
-Yarım çay kaşığı köri
-Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik
ÜZERİ İÇİN:
-1 su bardağı yoğurt
-2 diş sarımsak
DOMATES SOS İÇİN:
-1 yemek kaşığı tereyağı
-2 yemek kaşığı domates salçası
-1 çay bardağı su
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.