KONYA HABER
Konya
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
KONYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Ara
BBN Haber Ekonomi Yumuşacık kurban kuvurmasının sırrı

Yumuşacık kurban kuvurmasının sırrı

Kurban Bayramı geldi, kurbanlıklar kesildi. Şimdi sıra enfes lezzetlerde. Peki kurban bayramının olmazsa olmazı olan kavurma için tarifiniz hazır mı? İşte yumuşacık kurban kavurmasının püf noktaları…

Okunma Süresi: 2 dk

Kurban adı üstünde et ziyafetlerinin bayramıdır. Kurban deyince de akla ilk olarak nefis kavurmalar gelir. Yumuşacık pişmesi planlanan kavurmalar, yanlış pişirme teknikleri ile ne yazık ki istenilen kıvamda olmuyor dahası sert bir ete dönüşebiliyor. Bu durum da etlerin ziyan olmasına, gerek hane halklarının gerekse de konukların hoşnutsuzluğuna neden oluyor. Peki, kurban kavurması nasıl yapılmalıdır, yumuşak bir kavurma için ne yapmak gerekir? İşte yumuşacık kurban kavurmasının püf noktaları…

Ağızda dağılan, tadı damakta iz bırakan hatta sert etleri tarihe karıştıracak olan yumuşacık kurban kavurması için aşağıdaki adımları takip etmeniz faydanıza olacak.

Öncelikle kurbanlık hayvanın sırt bölümünden ihtiyacınız kadarını alın. Unutulmaz tatta bir kavurma yemek için de koyun ve kuzu etinin but ve kol kısmından, dana etinin ise sırt ve kol-kürek kısmından et almalısınız. Eti bir süre dinlendirdikten sonra kuşbaşı şeklinde doğrayınız. Kesimden sonra en az 3 saat dinlenen etin tadı daha lezzetli gelir. Kolayca kavrulur ve yerken damağı yormaz.

Lezzetli kavurmalarda kullanacağınız yağ tercihi, etin iç yağından olmalıdır. Yağı tava veya tencerede bir süre erittikten sonra, hazırladığınız etleri yüksek ateşte mühürlemenizi öneririz. Mühürleme işleminden geçen etler, daha yumuşak ve lezzetli bir tat alacaktır. Kavurma etini mühürlemek için tencerenizi ya da tavanızı iyice ısıtmayı unutmayın. Mühürleme işleminden sonra bir parça tereyağı atarsanız etlerin daha yumuşak olmasını sağlarsınız. Uzun süre kavurma işleminden geçen etlere baharat eklemek istiyorsanız, ocaktan almadan baharatları eklemelisiniz. Eğer kuru baharat kullanacaksanız servisten birkaç dakika önce ilave etmek yeterli olabilir. Taze baharatlar eklenecek ise yine servisten 10 dakika önce etle beraber kavrulması uygundur. Tuz ise en son atılmalıdır. Aksi halde pişirme süresi uzar.

Afiyet olsun…

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *