Yumuşacık kurban kuvurmasının sırrı

Yumuşacık kurban kuvurmasının sırrı

Kurban Bayramı geldi, kurbanlıklar kesildi. Şimdi sıra enfes lezzetlerde. Peki kurban bayramının olmazsa olmazı olan kavurma için tarifiniz hazır mı? İşte yumuşacık kurban kavurmasının püf noktaları…

Kurban adı üstünde et ziyafetlerinin bayramıdır. Kurban deyince de akla ilk olarak nefis kavurmalar gelir. Yumuşacık pişmesi planlanan kavurmalar, yanlış pişirme teknikleri ile ne yazık ki istenilen kıvamda olmuyor dahası sert bir ete dönüşebiliyor. Bu durum da etlerin ziyan olmasına, gerek hane halklarının gerekse de konukların hoşnutsuzluğuna neden oluyor. Peki, kurban kavurması nasıl yapılmalıdır, yumuşak bir kavurma için ne yapmak gerekir? İşte yumuşacık kurban kavurmasının püf noktaları…

Ağızda dağılan, tadı damakta iz bırakan hatta sert etleri tarihe karıştıracak olan yumuşacık kurban kavurması için aşağıdaki adımları takip etmeniz faydanıza olacak.

Öncelikle kurbanlık hayvanın sırt bölümünden ihtiyacınız kadarını alın. Unutulmaz tatta bir kavurma yemek için de koyun ve kuzu etinin but ve kol kısmından, dana etinin ise sırt ve kol-kürek kısmından et almalısınız. Eti bir süre dinlendirdikten sonra kuşbaşı şeklinde doğrayınız. Kesimden sonra en az 3 saat dinlenen etin tadı daha lezzetli gelir. Kolayca kavrulur ve yerken damağı yormaz.

Lezzetli kavurmalarda kullanacağınız yağ tercihi, etin iç yağından olmalıdır. Yağı tava veya tencerede bir süre erittikten sonra, hazırladığınız etleri yüksek ateşte mühürlemenizi öneririz. Mühürleme işleminden geçen etler, daha yumuşak ve lezzetli bir tat alacaktır. Kavurma etini mühürlemek için tencerenizi ya da tavanızı iyice ısıtmayı unutmayın. Mühürleme işleminden sonra bir parça tereyağı atarsanız etlerin daha yumuşak olmasını sağlarsınız. Uzun süre kavurma işleminden geçen etlere baharat eklemek istiyorsanız, ocaktan almadan baharatları eklemelisiniz. Eğer kuru baharat kullanacaksanız servisten birkaç dakika önce ilave etmek yeterli olabilir. Taze baharatlar eklenecek ise yine servisten 10 dakika önce etle beraber kavrulması uygundur. Tuz ise en son atılmalıdır. Aksi halde pişirme süresi uzar.

Afiyet olsun…

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.