“HAYALİN ÖTESİNDE İŞLER YAPTIK”

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti iktidarı döneminde hayal olan birçok projenin hayata geçirildiğini ifade ederek; “Hayalin ötesinde işler yaptık” dedi
“HAYALİN ÖTESİNDE İŞLER YAPTIK”

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, ülke ve Konya gündemine ilişkin samimi açıklamalarda bulundu. 2001 yılında Türkiye’de şartların ağırlaştığını ve siyasette yeni arayışların gün yüzüne çıktığını anımsatan Başkan Angı, AK Parti’nin kuruluş dönemi ile birlikte Konya’da kurucu il başkanlığı görevi ile siyasete başladığını aktardı. Hayal olan pek çok projenin AK Parti iktidarı dönemlerinde gerçekleştirildiğini söyleyen Angı, “Hızlı treninden Mavi Tüneline, atık su arıtmasından yeni üniversite taleplerine kadar pek çok ihtiyaç olan ve Konyalının beklediği çalışmalar o dönemde bir bir programa girdi. Türkiye’nin 2002 ile başlayan yeni hamlesi Konya’mızda da büyük destek gördü. Geriye dönüp baktığımızda vatandaş sağlık hizmetlerine ulaşamıyordu, elimizdeki hastaneler çok eskiydi. 20 yıl önce başlanmış işlerin mesafe alınmadığı bir dönemdi. Bunların hepsinin üzerine yenileri yapıldı ve ulaşımla ilgili sıkıntılar çözüldü.  Hızlı tren hattını Konya’ya kazandırdık. Ödenek yetersizlikleri nedeniyle yapılamayan işleri başardık. Gerek sanayi alt yapısının geliştirilmesi gerek demiryollarının kullanılabilmesi adına önemli projeler hayata geçirildi. Konya’nın turizmde de öne çıkması adına birçok çalışmalar yapıldı” dedi.

“HAYALİN ÖTESİNDE İŞLER YAPTIK”

“HAFIZA-İ BEŞER NİSYAN İLE MALÜLDÜR”

AK Parti’nin vatandaş nezdinde eleştirilere maruz kaldığı sorusunun üzerine de değerlendirmede bulunan Angı, “Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür” dedi. Gerek MÜSİAD Başkanlığı gerekse Sanayi Odası Başkanlığı döneminde önemli icraatlara ev sahipliği yapıldığını aktaran Başkan Angı, şehrin ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmaların yine hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Başkan Angı, “Önümüzdeki süreçte şehir içi toplu ulaşımda bir metro projemiz var. İhalesi tamamlandı, yer tahsisi yapıldı, şantiye hazırlıkları devam ediyor. Proje ile birlikte önemli bir taşıma trafiğini yer altına almış olacağız. 1 milyar 169 bin Euro’luk bu proje hangi dönemde yapılıyor? Tabi ki AK Parti döneminde.  Banliyö hattı protokol çerçevesinde, mevcut garda Pınarbaşı’na kadar yolcu taşımacılığı için demiryolu hattımıza ilave bir hatla beraber, şehir içi taşımacılığında banliyö hattı kazandırılacak. Bizlerin yerel yönetimlerle uyum içerisinde çalışmamız, iş birliği yapmamız kente büyük hizmetlerin gelmesine vesile oluyor. Mevcut bakanlarımız bu şehrin projeleri için ellerinden gelen desteği sağlıyorlar. Böylelikle şehir kazanıyor” ifadelerini kullandı.

“İDEOLOJİSİ PARTİYLE BİLE ÖRTÜŞMÜYOR”

“Bu şehirde yaşayan herkese çağrıda bulunmak istiyorum” diyen Başkan Angı, “Bu şehir hepimizin. Bu nedenle burada yaşayan herkesin aynı hedefe bakması gerektiğini düşünüyorum. Bazen muhalefet partilerinden seçilmiş milletvekilleri kendi ideolojik saplantıları adına bazı atılımlarda bulunuyor. Üstelik bunlardan bazıları Konyalı olmadığı gibi yolu Konya’dan bile geçmemiş. O parti ile ideolojisi ile hiç örtüşmemiş insanlar o partilerde siyaset yapıyorlar. Bir siyasetçi olarak bu durumu o parti teşkilatlarına emek verenlere yapılan saygısızlık olarak değerlendiriyorum” diye konuştu.

“HAYALİN ÖTESİNDE İŞLER YAPTIK”

“ELEŞTİRME GAYRETİ İÇERİSİNDELER”

Muhalefet partili milletvekillerinin destek olacakları yerde köstek olduklarını da belirten Başkan Angı, “Önce bir yapılanı takdir et, sağlayacağın katkı varsa bunu ver ki bu şehrin siyasetçilerinin de eli güçlü olsun. Maalesef iktidarın her yaptığı işe bir şey bulma, eleştirme gayreti içerisindeler. Bunlarla kazanılan bir şey. Biz AK Parti olarak bu tarz söylemlere takılmayıp en küçük icraatlarımızı bile elhamdülillah sonlandırdık. Pek çok alanda hayallerin ötesinde işler yaptık. Bu işler Cumhurbaşkanımız sayesinde yapıldı. Konya’ya bakışı geçmiş iktidarların bakışı gibi olmadı” şeklinde konuştu.

“KURALLARA UYUN DEMEK YERİNE DOZERİN ÖNÜNDE DURURUM DİYOR”

Kafe esnaflarının hak edilmemiş yerler üzerinde talepleri olduğunu belirten Başkan Angı, belediyenin işgallerin önüne geçmeye çalıştığını vurguladı. Başkan Angı konu ile ilgili şöyle konuştu; “ Kafelerdeki ruhsat çıkışı çıkmaların önüne geçebilmek adına belediyemiz çalışmalarını sürdürüyor. Evet, imar barışı var ama hak edilmemiş yerlerdeki işgallere karşı talepler söz konusu. Bir muhalefet partisi milletvekili gidiyor kurallara uyun demek yerine dozerin önünde ben dururum diyor. Bu mu siyaset? Bu şehirde yaşayan herkes bu şehrin hukukunu koruyabilmek adına dikkatli olması gerekir. Birilerinin haksız talebini siyasi bir ranta dönüştürmek değil. Vatandaşın geçiş alanlarının engellenmesi, otopark olması gereken yerlerin iş yerlerine dönüştürüldüğü bir durum söz konusu. Şehirde trafik sıkıntısı olmasından yüz binler şikâyet ederken 100 kişi bizim tentemize neden dokundunuz diyor. Belediyeden iskan alırken dükkan büyüklüğü ortaya koyulmuş çekme mesafeleri ortada. Bu mu destek görmeli, yoksa usulsüzlükler alsın başını gitsin, gözü açıklar istediğini yapsın, kurala uyan vatandaş mağdur edilsin. Bu şehirde yaşayan herkes kurallara uymalı ki haksızlığa fırsat vermeyelim, haksızlık yapmak isteyen de cesaret bulamasın” ifadelerine yer verdi.

“HAK EDEREK ORAYA GELMEK LAZIM”

Şehirdeki en büyük problemin işsizlik olduğunu söyleyen Başkan Angı, gelen iş taleplerinin masa başı ve dolgun maaşı olması istemi ile ilgili de konuştu. Angı, “Bu şehri tanıyorum, şehrin taleplerini görüyoruz. Ekonomik saldırılara karşı topyekûn duruş gösterdiğimiz son 1 buçuk yıldır ekonomideki daralmalar, işsizliği ön plana çıkarmıştır. Gelenlerin iş talepleri ya kamu kurumlarında ya belediyelerde oluyor. Piyasa insan arıyor, Suriye’den gelen insanlar birçok farklı sektörde çalışıyor. Bir taraftan işsizlikten şikayet ediyoruz ama çalışma azmi yok. Hepimiz bu noktaya geldiysek tırnaklarımızla birçok şeyi kazıyarak geldik, mücadelelerle geldik. Bizim insanımız en iyi iş olsun, en iyi ücretli olsun, olabilirse de masa başında olsun diyor. Masa başında da insanlara ihtiyaç var ama hak ederek oraya gelmek lazım” dedi. (Ayşegül Ertul)

“HAYALİN ÖTESİNDE İŞLER YAPTIK”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.