“MHP BİR GÜN ÖZÜNE DÖNERSE O ZAMAN DİYEBİLİRLER”
İYİ Parti İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, siyasi gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Partisinin yapılanma neticesinde 5 Ekim 2018’den bu yana il başkanlığı görevini sürdürdüğünü belirten Tozoğlu, süreç içerisinde 2 seçim atlatarak önemli bir imtihandan geçtiklerini kaydetti.
“DİĞER PARTİLERE CESARET KAYNAĞI OLDUK”
Son dönemde Türkiye’de olağanüstü hal şartlarında kurulan başka bir siyasi parti olmadığına vurgu yapan Tozoğlu, “İYİ Parti haricinde AK Parti döneminde kurulup ilk girdiği seçimlerde de mecliste önemli sayılabilecek bir temsil oranına ulaşabilmiş başka bir parti yok. Bu anlamda İYİ Parti bir kısmı kurulan, bir kısmı kurulmakta olan partiler için de bir cesaret kaynağı olmuştur. Parti kurabilmenin mümkün olduğunu gösterebilmiştir. İYİ Parti olarak bizim üzerimizdeki sorumluluk biraz daha fazladır” dedi.
“ENDİŞELERDEN DOLAYI DÜŞÜNCELERİN SİNDİRİLDİĞİ BİR DÖNEM”
Türkiye’de siyaset yapmanın giderek zorlaştığını söyleyen Başkan Tozoğlu, “Tekelleşme diye nitelendirdiğimiz bir kavramla karşı karşıyayız. Medyanın, basının, bürokrasinin, üniversitelerin, iş dünyasının kısacası bütün mecraların ne yazık ki endişelerden dolayı sindirildiği, düşüncelerini ifade etmekte güçlük yaşadığı bir dönemi yaşıyoruz. Bu dönemden bir çıkış gerekiyor. İktidar elbette ki yönetme erkini kullanacak ama bunu yaparken de devletin temel niteliklerini, özellikle de katılımcı demokrasi anlayışını yıpratmamak durumundadır. Böyle bir problemle karşı karşıyayız ama ben inanıyorum ki toplumun çok önemli bir feraset noktası vardır ve 31 Mart Yerel Seçimleri bize bunu gösterdi. Belki Konya genelinde değil ama Türkiye genelinde seçmen ferasetini ortaya koydu. Artık kaybetmeyeceği varsayılan bir AK Parti’nin karşısında Millet İttifakı’nın adaylarını destekleyerek İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Antalya gibi illerin Millet İttifakı’na geçmesini sağlamıştı. Bizler İYİ Parti olarak bu seçimlerin değerlendirmelerini yaparak geleceğe dönük partimizin oy tabanını oy oranını genişletmek için çaba ve gayret içerisinde bulunmaktayız” şeklinde konuştu.
“MEDYA AMBARGOSU ETKİLİ OLDU”
Konya’da 120 bin civarında vatandaşa temas ettikleri de anımsatan Tozoğlu, 1 milletvekili çıkarmayı başarı olarak görmediklerini ve bu rakamı artırmak için çalışacaklarını söyledi. Seçim öncesi medya ambargosuna maruz kaldıklarını ifade eden Tozoğlu, “Seçim döneminde ortaya koyulan baskı ortamı, iftiralar, haksız karalamalar hepsi İYİ Parti’ye acaba mı soru işaretine sebebiyet verdi. Normalde 3 milletvekili çıkarabilecek potansiyele sahip olan partimiz, medya ambargosu nedeniyle bu rakam 1 milletvekiline düştü. Bundan sonraki seçimlerde milletvekili sayısını çok daha üste taşımak için çaba ortaya koyacağız” diye konuştu.
“BİZİM İDDİAMIZ İKTİDAR OLMAK”
Kurulduktan 6 ay sonra 5 milyon insanın oyuna ulaşabilmiş son dönemde başka bir parti olmadığını da söyleyen Tozoğlu, “AK Parti’den sonra kurulan partiler içerisinde en başarılısı kısa vadeli seçim sonuçları itibariyle İYİ Parti’dir. Bu başarıda tabi ki milletin bize olan inancı, kadrolarımızın samimiyeti, irade, cesaret, kararlılık ve söylemlerindeki tutarlılıktır. Diğer siyasi partilerden farklı olarak sadece sorunları ortaya koyan ve sorunları alt alta sıralayan bir parti değiliz. Biz topluma çözüm sunan bir partiyiz. Bizim derdimiz muhalefette bir yer bulalım, belirli bir sayıda temsil edilelim değil. Bizim iddiamız iktidar olmak” şeklinde konuştu.
“KONYA’NIN EN BÜYÜK PROBLEMİ VİZYON SAHİBİ YÖNETİCİ OLMAMASI”
Konya’nın en büyük probleminin vizyon sahibi yönetici olmaması olduğunu belirten Tozoğlu konu ile ilgili şunları söyledi; “Bu problem aslında diğer problemleri tetikliyor. Ben belediye başkanı olsaydım bu şehre dışarıdan geliri nasıl daha fazla sağlayabilirim, kendi şehrimde yaşayan vatandaşın cebine el uzatmaktan ziyade bu şehrin turizm gelirlerini nasıl artırabilirim bunları düşünürdüm. Konya turizm anlamında bir cennettir. Yeter ki tanıtımı yapılabilsin. Biz Konya’da turizmi sadece Mevlana’ya odaklı yapıyoruz. Elbette Mevlana Hazretlerinin müzesi önemli bir turizm merkezidir. Fakat Konya bir güzergâhın birkaç saatlik parçası oldu. Kalkınma anlamında Konya bir KOBİ cenneti. KOBİ çok fazla ama markalaşma problemimiz var. Ciddi bir marka yaratamadık. Bir belediye başkanının bu şehre marka katabilmek çaba sarf etmesi gerekiyor. Bu şehirde çok fazla üniversite var ama Konya halen bir üniversiteler şehri değil. Bilimsel toplantıların odağında bulunamıyor. Tarımın başkenti diyoruz Konya için, birçok üretimin önemli bir merkez üssü fakat tarıma dayalı sanayinin yeterince gelişmiş olmadığını görüyoruz. Bu mantıkla şehir yönetilmez. Şehirde şu bakış açısı var. Biz iktidar partisiyiz. Toplumun yüzde 70’i bizi seçti geri kalan yüzde 30’luk kesimle diyalog kurmaya ihtiyacımız yok diyorlar. Hiç olmazsa ayda bir, 2 ayda bir siyasi partilerin il başkanlarını toplayıp şehirle ilgili görüşleri alınabilir. Bizler şehirle ilgili görüş ve önerilerimizi sunmaya hazırız.”
“KEŞKE MHP İÇERİSİNDE VERİLEN DEMOKRASİ MÜCADELESİ AKAMATE UĞRAMASAYDI DA..”
İYİ Parti’nin bir demokrasi mücadelesi neticesinde kurulduğunu belirten Tozoğlu, partililerin bu mücadeleyi Milliyetçi Hareket Partisi bünyesinde verdiklerini söyledi. Konu ile ilgili konuşan Tozoğlu, “MHP bünyesinde delegesinin iradesine saygı göstermeyen bir bakış açısına karşı mücadele verildi. Bir takım mahkeme kararları ile olağanüstü kongre süreçleri engellendi ve nihayetinde kongre ile ilgili çalışma yapan insanlar partiden ihraç edildi. Bu insanlar parti kurdular. Ülkücülük bir dünya görüşüdür, hayata karşı duruştur. Doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilmektir. Hak bildiğini savunabilmektir. Ülkücü, Türk milliyetçiliği fikri üzerine kurulu bir bakış açısına sahiptir ve bu çerçevede kendi özgün fikirleri vardır. Ülkücü, kimsenin oyununda figüran olmaz. Kendi yazdığı senaryonun başrolünde oynar. Bu anlamda ben ülkücüyüm ve İYİ Parti’nin il başkanıyım. Eğer birileri kalkar bizim ülkücülüğümüz üzerinden soru işareti koymaya kalkarsa yanlış olur. Elbette siyasi farklılıklar olabilir, siyaseten ayrışmalar yaşanabilir. Keşke MHP içerisinde verilen demokrasi mücadelesi akamete uğramasaydı da MHP’de demokrasi yaşatılabilseydi ve insanlar mücadelelerini MHP’de verebilselerdi. MHP’de siyaset yapma imkânı sağlanmadı” şeklinde konuştu.
“ÜLKÜCÜLÜĞÜMÜZÜ TARTIŞANLAR BUYURSUNLAR”
İYİ Parti’nin MHP’nin devamı olan bir parti olmadığını da sözlerine ekleyen Tozoğlu, “İYİ Parti hedefini çok daha geniş bir noktaya koymuştur, kendisini milliyetçi demokrat ve kalkınmacı olarak nitelendirmektedir. Biz yanlışa yanlış, doğruya doğru deriz. İttifakta da olsak yanlış giden durumlar karşısında tepki göstermesini biliriz. MHP eğer bir gün gerçekten özüne dönerse o zaman diyebilirler ki ülkücünün yeri MHP’dir. Ülkücü kimsenin plan programı çerçevesinde değil kendi özgür iradeleri ile hareket ederler. Bizler Türk milliyetçisiyiz, ülkücüyüz. Ülkücülüğümüzü tartışanlar da buyursunlar tartışsınlar” ifadelerini kullandı. (Ayşegül Ertul)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.