DSÖ uyardı! Maymun çiçeği uluslararası önem arz ediyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, " Maymun çiçeği virüsü uluslararası önem arz eden bir halk sağlığı acil durumu" diye konuştu.
DSÖ uyardı! Maymun çiçeği uluslararası önem arz ediyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, maymun çiçeği virüsünün (Mpox) Afrika ve diğer bölgelerde hızla yayıldığına dikkat çekerek, DSÖ'nün virüsle ilgili uluslararası halk sağlığı acil durumu ilan ettiğini duyurdu.

Ghebreyesus, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde 10 yılı aşkın süredir maymun çiçeği vakalarının görüldüğünü ve her yıl bu vakaların istikrarlı bir şekilde arttığını belirtti. Bu yıl bildirilen vaka sayısının 14 bini aştığını ve 524 ölümle geçen yılın toplamını geride bıraktığını ifade eden Ghebreyesus, bu durumun uluslararası halk sağlığını tehdit ettiğini vurguladı.

Virüs, hayvanlardan veya enfekte olmuş kişilerden insanlara bulaşıyor ve genellikle yüksek ateş, baş ağrısı ve ciltte kabarcıklarla kendini gösteriyor. Hastalığın tedavisi antiviral ilaçlarla yapılırken, çoğu kişi birkaç hafta içinde iyileşiyor.

DSÖ'nün acil durum ilanı, Afrika Birliği’nin de kıta çapında bir halk sağlığı acil durumu ilan etmesiyle uyumlu olarak alındı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.