Hareketsiz yaşama dikkat!

Hareketsiz yaşama dikkat!

BBN Türk’te Jale Yeni Gökyer’in hazırlayıp-sunduğu ‘Öğle Arası’ programına canlı yayın konuğu olarak katılan Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Doktor Ahmet Bayrak, hareketsiz yaşamın insan vücudunda birçok soruna yol açtığını söyledi

Özellikle pandemi sürecinde insanların hareketsiz veya az hareketli yaşama ayak uydurduklarını ifade eden Öğr.Gör.Dr. Ahmet Bayrak, “Hareketsiz yaşam insan vücudunda birçok soruna yol açabilmektedir. Bununla birlikte yaşam hareket ile daha keyifli hale geldiği muhakkak ancak teknoloji ve sanayi gelişimi ile birlikte hareketten git gide uzaklaşmaktayız. Bununla birlikte pandemi dönemini evde geçirmek zorunda olmak hareketsiz yaşam açısından zirve yapmış durumda. Sporu eve taşımak ise bazı şartların sağlanması ile mümkün olabilmektedir. Evde veya ofiste yapacağımız basit ama bir o kadar önemli egzersizler ile sağlıklı blr yaşam sürmek mümkün. Önemli olan hangi tip egzersizi nasıl ve neden yaptığımızı bilmek ve bunun yanında neleri yapmamız gerektiğini öğrenmek olacaktır. Egzersizin oluşturduğu gecikmiş kas ağrısı ile nasıl mücadele edeceğimizi bilmekte egzersiz ve spordan daha da keyif almanızı sağlayacaktır. Küçük bir dokunuşla dahi ağrılarımızdan ve yanlış postürden kurtulabiliriz. Bunun yolu ise vücudumuzun kapasitesini bilerek ve zorlanmadan ama yapıldığında keyif alınan spordan ve hareketlerden geçiyor” şeklinde görüş belirtti.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Doktor Ahmet Bayrak, ev hanımlarında ve sürekli masa başında çalışan kişilerde görülen boyun, ayak ve kas ağrılarının en basit çözümünün doğru oturma pozisyonunda ve ağırlığın eşit miktarda organlara yayılımını sağlamaktan geçtiğini de sözlerine ekledi. (Serdar Ermiş)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.