KONYA HABER
Konya
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9157 %0,77
47,9224 %1,05
4.383,41 % 0,12
Ara
BBN Haber Sağlık Her gün bir bardak kefirin faydaları saymakla bitmiyor

Her gün bir bardak kefirin faydaları saymakla bitmiyor

Sindirim sağlığı için oldukça faydalı bir seçenek olan kefir, vitaminler ve mineraller yönünden zengin bir besin kaynağıdır. İçeriğindeki yüksek probiyotik oranıyla ön plana çıkan kefir, günlük tüketimde pek çok sağlık problemine çare olabilir.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Birçok araştırma, kefirde bulunan probiyotiklerin bağırsak florasının düzenlenmesine ve sindirim sağlığının iyileştirilmesine yardımcı olduğunu gösterdi. Özellikle kefirin içerdiği Lactobacillus ve Bifidobacterium türleri, bağırsaklardaki zararlı patojenik mikroorganizmaların sayısını azaltabilir ve sindirim sisteminin genel sağlığını destekler.

VÜCUDU ENFEKSİYONLARA KARŞI DAHA DİRENÇLİ HALE GETİREBİLİR

Kefir, bağışıklık sistemi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. 2017 yılında yapılan bir araştırmaya göre kefir tüketimi, bağışıklık hücrelerinin üretimini artırarak vücudu enfeksiyonlara karşı daha dirençli hale getirebilir. Probiyotikler, bağırsaklardaki bağışıklık hücrelerini aktive ederek vücudun genel bağışıklık yanıtını güçlendirir.

Kefir, antiinflamatuar özelliklere sahip bileşikler içerir. 2018 tarihli bir analizde, kefir tüketiminin vücutta inflamasyonu azaltabileceği ve iltihaplı hastalıkların, örneğin artrit, tedavisine yardımcı olabileceği kanıtlandı.

KEFİRDE FAYDALI MİNERALLER BULUNUYOR

Kefir; kalsiyum, magnezyum, fosfor ve D vitamini gibi kemik sağlığı için faydalı mineraller içerir. Birçok çalışma, kefirin kemik yoğunluğunu artırabileceğini ve osteoporoz gibi kemik hastalıklarının önlenmesinde faydalı olabileceğini ortaya konuldu.

Uzmanlar, kefir tüketiminin kolesterol düzeylerini düşürdüğünü ve hipertansiyonu iyileştirdiğini ifade ediyor.

2019 tarihinde yapılan bir araştırmada, kefir tüketiminin alerjik hastalıkların semptomlarını azaltmaya yardımcı olduğu bulunmuştur. Probiyotikler, bağışıklık sistemini dengeler ve aşırı reaksiyonları engelleyebilir.

BİLİNÇSİZ TÜKETİMİNE DİKKAT

Laktaz enzimi eksikliği olanlar, süt alerjisi bulunanlar, küçük çocuklar, bağışıklık sistemi zayıf bireyler ve alkolden kaçınması gereken kişiler kefir tüketiminden kaçınmalıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *