Konya Şehir Hastanesi mesaiye başlıyor

Konya Şehir Hastanesi mesaiye başlıyor

Konya sağlık alanında yeni döneme başlıyor. Yapımı tamamlanan Şehir Hastanesi yarın ilk hastalarını kabul edip mesaiye başlayacak. Şehir Hastanesi’nde Covid-19 hastalarına bakılmayacak ve “temiz hastane!” hizmeti verilecek

İLK ETAP YARIN AÇILIYOR

Sağlık Bakanlığınca, kamu-özel sektör iş birliğiyle başlatılan "Şehir Hastaneleri Projesi" kapsamında yapımı tamamlanan Konya Şehir Hastanesi, hizmete başlıyor. Yarın ilk hasta kabullerinin ardından Konya’da sağlık alanında yeni bir dönem başlayacak. Tüm bölümleri hazır hale getirilen ve teknik cihazları tamamlanan 1250 yatak kapasiteli hastanenin, ilk etapta 862 yataklı kısmı hizmete açılacak.

EĞİTİM ARAŞTIRMA TAŞINIYOR

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Şehir Hastanesi’ne taşınma işlemi de başladı. Cuma gününe kadar planlı bir şekilde taşınma işlemlerinin gerçekleşmesi bekleniyor.  Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin eski binası da “pandemi hastanesi” olarak faaliyetlerine devam edecek. Böylelikle Covid-19 hastalarına yönelik hızlı ve etkin bir tedavi imkanı doğacak.

TEMİZ HASTANE OLACAK

Yetkililerden edindiğimiz bilgilere göre Konya Şehir Hastanesi “temiz hastane!” olarak hizmet verecek. Yani bu hastanede Covid-19 hastaların tedavisi yapılmayacak. Koranavirüs pozitif tanılı hastalar şehirdeki diğer hastanelere yönlendirilecek. Kaza gibi acil durumlarda hastaneye başvuran koranalı hastaların da ilk müdahalelerinin ardından nakledilecek.

YIL SONUNDA TAMAMEN AÇILACAK

Konya Şehir Hastanesi; 420 bin metre kare kapalı alanda 278 poliklinik, 609 hasta yatağı, 130 yoğun bakım, 10 KVC yoğun bakım, 48 yenidoğan yoğun bakım, 14 tek kişilik doğumhane, 12 perinatal servis, 19 tutuklu servisi, 3 iyot tedavi birimi, 17 yanık merkeziyle hizmete açılacak. Hastanede yataklı servisler dışında 32 genel, 12 gün, 2 sezaryen, 2 tüp bebek ve 1 yanık olmak üzere toplam 49 ameliyathane ve kapsamlı bir radyoloji birimi mevcut. Yıl sonunda açılacak 187 yataklı Onkoloji Hastanesi ve 201 yataklı KVC hastanesiyle toplam yatak sayısı 1250'ye ulaşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.