KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3624 %0,44
48,5512 %0,70
4.845,64 % 0,36
Ara
BBN Haber Konya Haber Kurban Bayramı'nda nasıl beslenmeli?

Kurban Bayramı'nda nasıl beslenmeli?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından paylaştığı videoda "Kalp damar ve diyabet hastaları ve yaşlılar öğlen ve akşam öğünlerinde 90 gramdan fazla et tüketmemeli. " tavsiyesinde bulundu.

Okunma Süresi: 1 dk

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Twitter hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde: Kalp damar ve diyabet hastaları ve yaşlılar öğlen ve akşam öğünlerinde 90 gramdan fazla et tüketmemeli. Bu gruptakilerle sindirim problemi olanların yiyeceği et pişirilirken etin yağı sıyırılmalı, ilave yağ kullanılmamalı.

KURBAN ETİ HANGİ KOŞULLARDA SAKLANMALI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından paylaşıtığı bir başka videoda “Kurban eti, buzdolabında eksi 18 derecede yani buzlukta, tek kullanımlık parçalara ayrılarak, buzdolabı poşetlerinde veya yağlı kâğıtlara sarılarak saklanmalı; sindirim problemine yol açmaması için 24 saat bekletilmeden tüketilmemelidir.” tavsiyesinde bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *