Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan Mpox'a dair açıklama geldi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan Mpox'a dair açıklama geldi
Sağlık Bakanı Bakanı Kemal Memişoğlu pek çok vatandaşın Maymun çiçeği oldum diyerek hastanelerin acil bölümlerine akın ettiklerini açıkladı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, maymun çiçeği virüsüne karşı tüm önlemlerin alındığını belirterek, şu anda Türkiye’de vakaya rastlanmadığını açıkladı. Memişoğlu, “Aşısından testine kadar her konuda hazırlıklıyız. Panik yapmaya gerek yok, sağlık sistemimiz dünyaya örnek teşkil ediyor,” dedi. Hastalığın temasla bulaştığını vurgulayan Bakan, solunum yoluyla yayılma riskinin olmadığını söyledi ve "İnşallah ülkemize gelmez, gelirse gereğini yaparız" ifadelerini kullandı.

" Korkuya gerek yok, hazırlıklıyız"

Bakan Memişoğlu, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) tavsiyeleri doğrultusunda rehber yayınladıklarını belirterek, hastalığın bilgilendirilmesi ve olası vakalarda yapılması gerekenlerin net bir şekilde açıklandığını ifade etti. Sağlık sisteminin Covid-19 pandemisi ve deprem felaketinde başarılı bir sınav verdiğini söyleyen Memişoğlu, "Korkuya gerek yok, hazırlıklıyız ve süreci yakından takip ediyoruz," dedi.

Türkiye'nin aşı üretim kapasitesi

Ayrıca, aşı ve test konusunda Türkiye'nin güçlü bir konumda olduğuna dikkat çeken Memişoğlu, "Covid-19 aşısını üreten 7 ülkeden biri olarak, gerekli durumlarda maymun çiçeği virüsüne karşı da aşı üretebilecek kapasitedeyiz. Şu an için özel bir aşı tedarikine gerek duymuyoruz, ancak ihtiyacımız olduğunda hızlıca harekete geçebiliriz," şeklinde konuştu.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.