Selçuk Tıp, Konyalıları sigaradan kurtarıyor

Selçuk Tıp, Konyalıları sigaradan kurtarıyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi binlerce vatandaşı sigara bağımlılığından kurtardı.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, 2024 yılı içinde yaklaşık 5.000 kişiye sigara bırakma desteği sunarak önemli bir hizmet sağladı. Aile Hekimliği Sigara Bırakma Polikliniği, sigara bırakma konusunda yüzde 70’e varan başarı oranı elde etti.

Poliklinik, bireylerin yanı sıra toplum sağlığını da korumak amacıyla çalışıyor. Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kamile Marakoğlu, bugüne kadar 30.000’den fazla hastaya danışmanlık ve tedavi sunduklarını açıkladı.

kamile-marakoglu-selcuk-universitesi-001.jpeg

Marakoğlu, tedavi süreçlerinde her bireyin sigara içme alışkanlıklarını ve sağlık geçmişini değerlendirerek kişiye özel planlar oluşturduklarını belirtti. Tedavi sürecinin ilk adımı, hastaların motive edilmesi ve bilgilendirilmesi. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı’nın ücretsiz ilaç dağıtım kampanyası da hala devam ediyor.

Polikliniğe randevusuz başvurmak mümkün; hastalara ücretsiz ilaç desteği sunulmakta ve süreç boyunca sürekli destek verilmektedir. Marakoğlu, sigara bırakma isteği ve uygulanan tedavi yöntemlerinin başarı oranını artırdığını ifade ederek, sigara bırakmak isteyen herkesi polikliniğe davet etti.

kamile-marakoglu.jpeg

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.