Konya Müze Kart nasıl alınır?

Konya Müze Kart nasıl alınır?

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen Müzekart vatandaşların makul fiyatlara müzelere ve sanat mekanlarına girmesine yarıyor. Müzekart’ın nasıl alınacağını detaylı bir şekilde anlattık.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen Müzekart vatandaşların makul fiyatlara müzelere ve sanat mekanlarına girmesine yarıyor. 60 lira gibi düşük bir ücretle Türkiye sınırları içinde yüzlerce tarihi ve sanatsal mekana erişim yapılabilmesini sağlayan bu bu kartın nasıl alınacağı arama motorlarında binlerce kişi tarafından sorgulanıyor. BBN Haber detaylı bir şekilde Müzekart’ın nasıl alınacağını vatandaşlar için derledi.

muzekrat-ads.webp

İşte izlemeniz gereken adımlar:

  • Online Başvuru:
    Müze Kart'ı almak için Müzekart resmi web sitesi üzerinden online başvuru yapabilirsiniz. Kart başvuru formunu doldurup ödeme işlemini gerçekleştirdikten sonra kartınızı talep edebilirsiniz.

  • Müze ve Ören Yerlerinden Satın Alma:
    Müze Kart'ı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerlerinin girişlerinde bulunan gişelerden doğrudan satın alabilirsiniz. Kimlik belgenizi yanınızda bulundurmanız yeterlidir.

  • Mobil Uygulama Üzerinden Başvuru:
    Müze Kart'ın mobil uygulamasını indirerek, uygulama üzerinden başvuru yapabilir ve dijital olarak kartınızı kullanabilirsiniz.

  • Kimlik Gereksinimi:
    Kartı alırken, başvuru sırasında TC kimlik numaranızı veya kimlik belgenizi yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

  • Ödeme Yapma:
    Kart ücretini başvuru esnasında online olarak veya gişelerde kredi kartı ya da nakit olarak ödeyebilirsiniz.

  • Teslimat Süresi:
    Online başvuruda bulunursanız, kartın adresinize gönderilmesi birkaç gün sürebilir. Ancak gişelerden alırsanız kartınızı anında teslim alabilirsiniz.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.