Afrika kıtasında yer alan bir ada ülkesi; Mayotte

Afrika kıtasında yer alan bir ada ülkesi; Mayotte

​​​​​​​Mayotte, Afrika kıtasında yer alan bir ada ülkesidir. Mozambik Kanalı’nın kuzey bitim noktasında, Mozambik’in açıklarında, Hint Okyanusu’nun batı, Madagaskar’ın ise kuzeybatısında bulunur. Burada gezilip görülecek birçok doğal güzellik alanı bulunur.

Mayotte adası, Afrika kıtasına bağlı bir ada konumunda olup, kıtanın doğu kesiminde, Mozambik Kanalı'nın kuzey bitim noktasında, Mozambik'in açıklarında, Hint Okyanusu'nun batı, Madagaskar'ın ise kuzeybatısında yer alan Fransa Denizaşırı ili. 1976 yılından bu yana Fransa Cumhuriyeti'ne tamamen bağlı bir bölge olan Mayotte üzerinde Komorlar hak iddia etmektedir. Coğrafi açıdan ada, Komor Takımadaları'nın bir parçasıdır. 31 Mart 2011 tarihinde Fransa'nın denizaşırı ili haline gelmiştir. Avrupa Birliği Üyesi bir ülkedir. Mayotte Ada Takımı, Ana ada olan Grande Terre ile ona nazaran daha ufak olan Petite Terre'den ve birçok küçük ve nüfusu olmayan adalardan oluşmaktadır. Ada'nın yüzölçümü yaklaşık olarak 374 km²'dir. Ada, yaklaşık olarak 9 milyon yıllık geçmişi ile Komor takımadaları arasındaki en eski volkanik ada unvanına sahiptir. Kasım ve Mart aylarında yaşanan yağmur sezonlarında bile hava sıcaklığı kurak geçen aylara göre bile daha fazladır. Adanın en yüksek noktası 660 metre ile ana adada bulunan Mont Benara dağıdır. Ülkenin başkenti olan Mamoudzou ana adada bulunmakla birlikte, ülkenin uluslararası havaalanı Dzaoudzi ise diğer ada olan Petite Terre'de bulunur.

Afrika kıtasında yer alan bir ada ülkesi; Mayotte

MAYOTTE’NİN GEZİLİP GÖRÜLECEK YERLERİ

MAMOUDZOU

Mayotte’nin başkenti ve ülkenin en büyük 2. şehridir. Burada gezilip görülecek birçok doğal güzellik alanı ve tarihi yapılar bulunmaktadır. Ülkede en çok turist çeken şehirlerden biridir.

DZAOUDZİ

Petite-Terre adasında yer alan Dzaoudzi, ziyaret edilmesi gereken bir kenttir. Şehir, 1977 yılına kadar Mayotte’nin başkenti olarak kalmıştır. Burada gezilip görülecek çok sayıda yer bulunmaktadır.

Afrika kıtasında yer alan bir ada ülkesi; Mayotte

DZİANİ GÖLÜ

Petite-Terre adasında yer alan Dziani Gölü, 18 hektarlık alanıyla ülkenin en popüler gölüdür. Bu gölün ortalama derinliği 5,3 metredir. Bu göl üzerinde çok sayıda hayvan türü bulunmaktadır.

TAHİTİ PLAJI

Tahiti Plajı, gezilip görülmesi gereken bir yerdir. Burada deniz, kum, güneş ve eğlencenin doruğunu yaşayabilirsiniz.

PETİTE-TERRE

Petite-Terre, 10,95 km²’lik alanıyla ziyaret edilmesi gereken bir tatil adasıdır. Bu ada üzerinde birçok plaj, doğa güzellik alanı ve tarihi yapılar bulunmaktadır.

Afrika kıtasında yer alan bir ada ülkesi; Mayotte

SAZİLEY MİLLİ PARKI

Saziley Milli Parkı, 1991 yıllında kurulan bir park alanıdır. Bu park içerisinde çok sayıda hayvan ve bitki türü bulunmaktadır. Burada birçok hayvanı doğal yaşam alanlarında ziyaret edebilirsiniz. Ülkenin en popüler parkıdır.

CHOUNGUİ DAĞI

Komor adalar batı arasında yer alan Choungui Dağı, 594 m yüksekliğiyle ülkenin en yüksek 2. dağıdır. Burada bulunan kuş alanlarında birçok yeni kuş türünü keşfedebilirsiniz. Yine tırmanmak için oldukça uygun bir adrestir.

MAYOTTE LAGÜNÜ

Mayotte Lagünü, ülkenin en güzel turistik alanlarından biridir. Buraya yıl boyunca çok sayıda turist akın etmektedir. Buraya gelip ülkenin berrak sularında yüzüp ve burada dalış yapıp sualtı zenginliğini keşfedebilirsiniz.

BANDRELE TUZ ECOMUSEUM

Bandrele Tuz Ecomuseum, ülkenin önemli turistik noktalarından birisidir. Burada kadınlar tarafından tuz üretilmektedir. Hatta bu kadınlara “tuz anneleri” lakabı takılmıştır. Buraya gelip tuz üretme aşamalarını izleyip tuz hakkında bilmediğiniz birçok bilgiyi burada öğrenebilirsiniz.

DE COCONİ BOTANİK BAHÇESİ

De Coconi Botanik Bahçesi, gezilip görülmesi gereken harika bir park bahçesidir. Bu bahçede çok sayıda bitki türü bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.