Dünyanın öbür ucu olarak nitelendiren ada ülkesi: Yeni Kaledonya

Dünyanın öbür ucu olarak nitelendiren ada ülkesi: Yeni Kaledonya

Büyük Okyanus’un güneydoğusunda yer alan Yeni Kaledonya, yaklaşık 300 bin nüfusuyla Fransa’ya bağlı bir ada ülkesidir. 5 ana adadan oluşan Yeni Kaledonya, daha çok doğal güzellikleriyle bilinmektedir

Yeni Kaledonya, Melanezya ada öbeği içerisinde, Büyük Okyanus'un güneydoğusunda yer alan, Fransa'ya bağlı bir bölge olarak özel bir statü ile kendine özgü bölge konumunda olan Fransa Denizaşırı Bölgeler Topluluğu üyesi bölge. Yeni Kaledonya'nın başkenti Nouméa'dır. Yeni Kaledonya konum olarak Zelandiya'nın kuzey ucunda, Mikronezya ada öbeği grubu içerisinde yer almaktadır. Avustralya'nın kuzeydoğusunda, Yeni Zelanda'nın ise kuzeyinde yer alan bölge, toplamda 18.576 km² yüzölçümüne sahiptir. Yeni Kalendoya'nın en büyük adası konumunda olan Grande Terre sahip olduğu 16.372 km² yüzölçümü ile bölgenin neredeyse tamamını oluşturmaktadır. Bu adanın haricinde Belep Adası, Chesterfield Adaları, Pins Adası ve Sadakat Adaları'da Yeni Kaledonya sınırları içerisinde kalmaktadır. Adanın en yüksek noktasını 1628 m ile Grande Terre adası üzerinde bulunan Panié Dağı oluşturmakta olup, en uzun akarsu ise 150 km uzunluğa sahip olan Diahot oluşturmaktadır.

 

YENİ KALEDONYA’NIN GEZİLİP GÖRÜLECEK YERLERİDünyanın öbür ucu olarak nitelendiren ada ülkesi: Yeni Kaledonya

PRONY

Gezilip görülmesi gereken bir tarih kasabasıdır. Bu köyün tarihi çok eskiye dayanmaktadır. 1911 yıllarında burada mahkumlar için ormanda Noumea’nın artan altyapısını desteklemek için bir alan vardı. Daha sonra bu alan kapandı. Daha sonra bu kalıntılar üzerinde bir köy inşa edildi.  Günümüzde kasabada pek yerleşim yeri kalmamıştır.

BOURAİL

İlgi çeken bir tatil köyüdür. Bu köyde gezilip görülecek birçok tarihi yapı ve doğal güzellik alanı bulunur. Burada eski dönemden kalma birçok mimari yapı bulunmaktadır. Bunlardan biri de deniz feneri ve askeri postanesidir. Şehirde bulunan Bourail Müzesinde birçok tarihi yapı sergilenmektedir.

Bu köy, Unesco Dünya miras listesinde bulunmaktadır.

NOUMÉA

Nouméa, Yeni Kaledonya’nın başkenti ve yaklaşık 90 bin nüfusuyla ülkenin en büyük şehridir. Ülkenin en çok ziyaret edilen şehirlerinden biridir. Eğlence, yeme-içeme, ulaşım ve konaklama konusunda en iyi şehirdir.

DUMBEA

Güzel bir doğa kasabasıdır. Burada yer alan doğal güzellikler oldukça büyüleyicidir. Özellikle  maceraperest gezginler için oldukça iyi bir adres. Burada harika yürüyüş parkurları bulunmaktadır. Dumbea Nehrinin nefes kesen manzarası ve biyolojik çeşitliliğini yansıtan  Dumbea İl Parkı konukların ilgisini çekiyor.

POİNDİMİÉ

Grande Terre’nin kuzey doğu kıyısında yer alan Poindimié, mutlaka keşfedilmesi gereken ilginç bir kasabadır. Burada derme çatma evlerden yaşayan ilkel kabileler bulunmaktadır. Bölgede yer alan şelaleler, plajlar ve şnorkelle dalma ve Tibarama Adası’nda dalış gibi aktiviteler de dikkat çeker.

YEJELE PLAJI

Mare adasında yer alan Yejele Plajı, turkuaz suları ve bembeyaz kumla harika bir tatil keyfi sunan bir halk plajıdır. Buraya yıl boyunca çok sayıda turist akın etmektedir. Ülkenin en popüler plajlarından biridir.

AMEDEE PLAJI

Amedee Adasında yer alan bu plaj, ülkenin popüler plajlarından biridir. Burası masmavi berrak suları ve şnorkelle dalış imkanlarıyla, yıl boyunca çok sayıda turist ağırlamaktadır. Plajın bulunduğu ada doğal güzelliklerin yanında tarihi yönü ile de bilinir. Deniz feneri, oldukça dikkat çekicidir.

FAYAOUE PLAJI

Fayaoue Plajı, yaklaşık 25 km uzunluğunda olup ülkenin en uzun plajı ve kumsalı olarak bilinmektedir. Plaj, beyaz kumları ve masmavi sularıyla yıl boyunca çok sayıda turist ağırlamaktadır.

FAUBOURG BLANCHOT

Faubourg Blanchot, tarihi bir kasabadır. Burada sömürge döneminde kalma birçok mimari yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Noumea mahallesinin her köşesi tarih kokmaktadır.

L’ÎLE-DES-PİNS ADASI

Ülkenin en popüler turizm adasıdır. Yemyeşil yağmur ormanı, harika plajları ve bakir doğasıyla göz kamaştırmaktadır. Buraya yıl boyunca çok sayıda turist akın etmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.