Bakan Yerlikaya deprem hakkında konuştu

Bakan Yerlikaya deprem hakkında konuştu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya’da meydana gelen depremin ardından çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, depremden etkilenen illerde Malatya’da 55, Elazığ’da 111, Şanlıurfa’da 37, Diyarbakır’da 19, Adıyaman’da 18, Erzincan’da 6 ve Kahramanmaraş’ta 3 kişi olmak üzere toplamda 249 kişinin etkilendiği belirtildi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yerleşim yerlerinde kapsamlı hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ve bu süreçte AFAD’dan 210 personel ve 55 araçla destek sağlandığını bildirdi. Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve AFAD’dan toplamda 1.216 personelin ve 363 aracın görev aldığı belirtildi. Depremin ardından büyüklüğü 3.3’ü geçmeyen 194 artçı sarsıntı yaşandığı aktarıldı.

Yerlikaya, Elazığ’da 9, Malatya’da ise 2 kişinin tedavilerinin sürdüğünü belirterek, şu ana kadar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan 1.475 ihbarın 1.223’ünün bilgi, 252’sinin ise yardım talepli olduğunu ifade etti. Ayrıca, Kızılay tarafından Malatya ve Elazığ’da 12 bin kişilik yemek hizmeti sağlandığını vurguladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.