Boşanma davalarında kritik değişiklik: Yasa teklifi TBMM'de

Boşanma davalarında kritik değişiklik: Yasa teklifi TBMM'de

TBMM Genel Kurulu’na gelecek 22 maddelik yeni yasa paketine göre; boşanma davasının reddine karar verildikten sonra yeni dava açılması için beklenmesi gereken süre 3 yıldan, 2 yıla düşüldü.

AK Parti milletvekillerince hazırlanan ve yargıda yeni düzenlemeler içeren 22 maddelik kanun teklifinin bu hafta TBMM Başkanlığına sunulacak. Hazırlanacak yeni teklife göre boşanma davasının mahkemece reddedilmesinden sonra evlilik çift taraflı olarak evlilik tekrar tesis edilemediyse evlilik birliği temelden sarsılmış sayılacak, eşlerin birinin istemi üzerine boşanmaya karar verilebilecek.

Yeni yasa teklifi mecliste

Bu hafta TBMM Genel Kuruluna sunulması beklenen 22 maddelik teklifte noterliklerin tatil günlerinde çalışmasına, istinaftaki yargılama süreçlerine yönelik düzenlemeler de yer alacak.

bpsanma.jpg

Bekleme süresi düşüyor

Yeni yasa teklifine göre boşanma davası reddedilen durumlarda aradan geçen bir yılın ardından karı koca bir araya gelmediyse yeni dava açılabilmesi için beklenmesi gereken süre 3 yıldan 1 yıla düşürülecek.

Türk Medeni Kanunu'nun 166. maddesinde yapılacak değişiklikle boşanma sebeplerinden herhangi biriyle açılan davanın reddine karar verilmesi ve bu kararın kesinleştiği tarihten başlayarak bir yıl geçmesi halinde, her ne sebeple olursa olsun ortak hayat yeniden kurulamamışsa evlilik birliği temelden sarsılmış sayılacak ve eşlerden birinin istemi üzerine boşanmaya karar verilebilecek.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.