Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de diplomatik temaslar için New York'ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu'na katılmak ve çeşitli diplomatik temaslarda bulunmak üzere gittiği New York'ta, Türkevi'ni ziyaret ederek Amerika'daki Türklerle bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de diplomatik temaslar için New York'ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak ve çeşitli diplomatik temaslarda bulunmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentine gitti. Erdoğan, bu kapsamda dünya liderleriyle görüşmeler gerçekleştirecek ve Türkiye'nin dış politikadaki stratejik adımlarını BM kürsüsünden dile getirecek.

Amerika'da yaşayan Türklerle bir araya geldi

Erdoğan, diplomatik temaslara başlamadan önce New York'ta bulunan ve Türkiye'nin ABD'deki önemli diplomatik merkezlerinden biri olan Türkevi'ni ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Türkevi'ne girişte Amerika'da yaşayan Türkler tarafından coşkuyla karşılandı. Kalabalık, Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulunurken, Cumhurbaşkanı da burada yaptığı kısa konuşmada Amerika'daki Türk toplumuna olan desteğini dile getirdi.

Türkevi'nde Amerika'da yaşayan Türk vatandaşları ve topluluk temsilcileriyle bir araya gelen Erdoğan, Türkiye'nin güçlü bir diaspora oluşturma hedefi doğrultusunda atılacak adımlar üzerine vurgu yaptı.

gycwft-xsaactbs.jpeg

Kritik diplomatik görüşmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu kapsamında bir dizi önemli diplomatik görüşme yapması bekleniyor. Bu görüşmelerde başta Türkiye'nin bölgesel politikaları olmak üzere, küresel enerji krizi, mülteci sorunları, iklim değişikliği ve dünya barışı gibi önemli konuların ele alınacağı öngörülüyor. Ayrıca, Erdoğan'ın BM kürsüsünde yapacağı konuşma dünya kamuoyunda merakla bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'deki temasları kapsamında Amerikan iş dünyası temsilcileriyle de görüşmeler gerçekleştirmesi planlanıyor. Ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına atılacak yeni adımlar bu temasların ana gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Türk-Amerikan ilişkilerinde yeni dönem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ziyareti, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin geleceği açısından da kritik öneme sahip. İki ülke arasında zaman zaman yaşanan gerilimlere rağmen, stratejik ortaklık vurgusu devam ediyor. Erdoğan'ın BM temasları sırasında ABD yönetimiyle de ikili görüşmeler yapabileceği ve Türk-Amerikan ilişkilerinde yeni sayfalar açılabileceği konuşuluyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.