Recai Kutan hayata gözlerini yumdu

Recai Kutan hayata gözlerini yumdu

Türk siyasetinin önde gelen isimlerinde Recai Kutan hayatını kaybetti.

Eski Fazilet Partisi (FP) Genel Başkanı ve Türk siyasetinin önemli isimlerinden biri olan Recai Kutan, 94 yaşında hayatını kaybetti. Recai Kutan, Türkiye’de uzun yıllar siyaset sahnesinde yer almış ve özellikle muhafazakar kesimin önde gelen isimlerinden biri olarak tanınmıştı.

Recai Kutan, 22 Mart 1929 tarihinde Malatya’da doğdu. İnşaat mühendisi olarak başladığı kariyerini, siyasetle devam ettirdi. Milli Görüş hareketinin kurucularından biri olan Kutan, Necmettin Erbakan ile birlikte siyaset yaptı ve bu hareketin çeşitli kademelerinde önemli görevler üstlendi.

fazilet-partisi-recai-kutan.jpg

Kutan, Saadet Partisi’nin (SP) kurucuları arasında yer aldı ve FP’nin kapanmasının ardından SP Genel Başkanı olarak görev yaptı. Siyasal yaşamında dürüstlüğü ve ilkeli duruşuyla tanınan Kutan, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi ve Fazilet Partisi gibi partilerde çeşitli görevlerde bulundu. Özellikle su yönetimi ve altyapı projelerinde uzmanlığı ile bilinen Kutan, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü görevini de yürütmüş ve bu alanda önemli projelere imza atmıştır.

Recai Kutan’ın vefatı, siyaset dünyasında büyük bir üzüntüyle karşılandı. Pek çok siyasi lider ve dostu, sosyal medya üzerinden başsağlığı mesajları yayımladı. Biz de BBN Haber olarak, Merhuma Allah'tan rahmet, Kutan ailesine başsağlığı diliyoruz.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum