Buğday fiyatları düşündürüyor! Çiftçilerden 13 lira olsun önerisi

Buğday fiyatları düşündürüyor! Çiftçilerden 13 lira olsun önerisi
Çiftçiler umutla beklediği buğday fiyatları ne zaman açıklanacak? Çiftçiler, 15 lira olması gerektiğini ilettiklerini ancak taleplerinin karşılık bulmadığını belirterek, “Ancak sayın Bakan bu fiyatı yüksek buldu, kabul etmedi” dedi.

Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, açıklanması beklenen hububat fiyatlarına yönelik önemli bir açıklamada bulundu. Olay Medya'nın haberine göre; 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nde buğday taban fiyatına yönelik ziraat oda başkanlarının Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı arasında geçen diyaloğu paylaşan Yiğit, Bakan Yumaklı’nın ziraat oda başkanlarının buğdayda taban fiyat olarak 15 lira önerisini yüksek bulduğunu kaydetti. 14 Mayıs Çiftçiler Gününde ziraat odaları başkanlarıyla birlikte Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı ziyarete gittiklerini dile getiren Yiğit, orada Bakan Yumaklı’ya buğdayda taban fiyatın 15 lira olması gerektiğini ilettiklerini ancak taleplerinin karşılık bulmadığını belirterek, “Ancak sayın Bakan bu fiyatı yüksek buldu, kabul etmedi” dedi.
Şu anda buğday hasadının başladığını, geçen sene taban fiyatın 8,5, bakanlığın da 1 lira koymasıyla 9.5 lira olduğunu hatırlatan Yiğit, “En az maliyeti 10.8 olarak hesapladık. Maliyetin üzerinde çiftçi kazansın dedik. En az istediğimiz rakam 13 lira. Bu sene taban fiyat açıklanmadı. Bir an önce taban fiyatın açıklanması lazım. Yağışlar güzel oldu, rekolteyi geçen seneden iyi bekliyoruz” dedi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum