Çiftçiler borçlarını ödeyemiyor! Arazilerini satışa çıkarttı

Çiftçiler borçlarını ödeyemiyor! Arazilerini satışa çıkarttı
Buğday ve arpa alım fiyatlarına isyan sürüyor. TMO'nun açıkladığı 2024 hububat fiyatlardan memnun kalmayan çiftçiler tarlalarını satmaya başladı. Banka borcuyla boğuşan çiftçiler tarlalarını satarak borçlarını kapatmayı hedefliyor

Toprak Mahsulleri Ofisi buğday ve arpa alım fiyatlarını açıklamıştı. Buna göre; Ekmeklik buğdayda alım fiyatını 9 bin 250 TL, makarnalık buğdayda 10 bin TL, arpada ise 7 bin 250 TL olarak açıkladı. Gazete Duvar'dan alınan bilgilere göre; Böyle giderse önümüzdeki yıl çiftçilerin yüzde 50'sinin ekin ekemeyeceğini dile getiren uzman isim, "Şimdiden vatandaşlarımız banka borçlarını ödeyemediği için arazilerini satmaya başladı" dedi.
ÇARE ARAZİLERİ SATMAK
Adıyaman Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı ise Adıyaman'daki çiftçilerin bankaya borçları ödemekte zorlandığını, böyle giderse önümüzdeki yıl çiftçilerin yüzde 50'sinin ekin ekemeyeceğini dile getirdi. Turanlı, "Şimdiden Adıyaman'dan vatandaşlarımız banka borçlarını ödeyemediği için arazilerini satmaya başladı" dedi.
NE OLMUŞTU?
Geçtiğimiz günlerde hububat fiyatlarını duyuran Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ekmeklik buğdayda alım fiyatını 9 bin 250 TL, makarnalık buğdayda 10 bin TL, arpada ise 7 bin 250 TL olarak açıkladı. Alım fiyatlarından memnun olmayan çiftçileri, desteklemeler de memnun etmedi. Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) yer alan çiftçiler buğdayda ton başına 1.750 arpada ise 750 TL destekleme alacak.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.