Devlet işlenmeyen tarım arazilerini kiraya verecek! İşte detaylar...

Devlet işlenmeyen tarım arazilerini kiraya verecek! İşte detaylar...
Geçtiğimiz günlerde duyurulan işlenmeyen tarım arazilerinin devlet tarafından kiralanacağı yeni sistemin detayları yavaş yavaş belli oluyor. İşte ayrıntılar...

Tarım ve Orman Bakanlığı, işlenmeyen tarım arazilerinin kiraya verilmesi için yeni bir düzenlemeyi hayata geçiriyor. Bu düzenlemeyle, mülkiyeti gerçek veya tüzel kişilere ait olan ve iki yıl boyunca kullanılmayan tarım arazileri sezonluk olarak kiraya verilecek. Arazilerini kiraya veren tapu sahiplerine düzenli kira ödemesi yapılacak.

bha-haber-ici-79.png

Uygulama 2025'te başlıyor

Araziler, tarımsal amaçlarla ve vasfı değiştirilmeden kullanılmak şartıyla kiralanacak. Kiraya verilecek arazilerin ilk listesi, 30 Eylül'de açıklanacak, ilk kiralamalar ise 2025 Ekim ayında başlayacak.

Süreç tarım müdürlükleri üzerinden işleyecek

Arazilerin tespiti, il ve ilçe tarım müdürlükleri bünyesinde kurulan Arazi Tespit Komisyonu tarafından yapılacak. Uydu görüntüleri, coğrafi bilgi sistemleri ve diğer kamu verileri kullanılarak işlenmeyen tarım arazileri belirlenecek. Kira bedeli, komisyon tarafından belirlenen rayiç bedelin altında olmayacak.

bha-haber-ici-80.png

Açık arttırma usulü ile yapılacak

Tarım arazilerini kiralamak isteyenler, başvuru formunu doldurarak il müdürlüklerine başvuracak. Birden fazla başvuru olması durumunda en yüksek teklifi veren kişi araziyi kiralayacak. Kira bedelleri, kamu bankasında açılacak üç aylık vadeli hesaplarda değerlendirilecek ve kiracılar, kiraladıkları arazilerle ilgili tarımsal desteklerden faydalanabilecek.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.