Dünyanın en acı biberi: Bhut jolokia

Dünyanın en acı biberi olarak bilinen "bhut jolokia" diye adlandırılan, hayalet biberler diye de bilinen biber için Türk çiftçiler ekim çalışması yapıyor.
Dünyanın en acı biberi: Bhut jolokia

Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Assam eyaletinin Nagaon ilçesinde çiftçiler, yerel olarak "bhut jolokia" diye adlandırılan, hayalet biberler diye de bilinen biberleri her sezon ekmeye devam ediyor. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlar hobi olarak çiftçilik yapmaya devam ediyor.

aci-biber-1.jpg

Sosyal medyada yer alan bilgilere göre; bazı eyaletlerdeki Türk çiftçiler bhut jolokia biberini yetiştirmeye başladı. Dünyanın en acı biberi olarak belgelendirilen bhut jolokia biberleri, acısı ve meyvemsi aromasıyla acı biber sevenler arasında son derece popüler.

DÜNYANIN EN ACI BİBERLERİ ARASINDA

Bhut Jolokia, 2006 yılında Guinness rekorları tarafından tescillenmiş ve acılığı tam 1.041.427 scoville olarak ölçülmüş dünyanın en acı biber türlerinden biri olarak geçmektedir. Bu değeri kısaca özetlememiz gerekirse bir önceki en acı biber türü olan kırmızı habanero biberinden neredeyse 2 kat daha fazla acılığa sahiptir.

aci-biber-2.jpg

Biber konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar; "Bhut Jolokia biberlerinin direkt ağıza atılarak tüketilmesi, tohumlarına dokunulması, biberlerin eldivensiz kesilmesi tehlikelidir. Toz biber haline getirerek veya yemeklere çok az miktarda koyarak tüketilmesini öneriyoruz. Tüm yetiştiricilerin bu konularda dikkatli olmasını rica ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.