Konyalı çiftçiye iyi haber Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten geldi. ÇKS destekleri bu tarihler içinde yatacak

Konyalı çiftçiye iyi haber Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten geldi. ÇKS destekleri bu tarihler içinde yatacak

Konyalı buğday üreticisinin gözü kulağı Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yatıracağı ÇKS desteklerinde. Türkiye’deki çoğu şehirde buğday desteklerinin hesaplara yatırılırken, Konyalı çiftçilerin desteklerinin tarihleri Bakan Şimşek açıkladı.

Konyalı buğday üreticisinin dört gözle beklediği Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) destekleri henüz hesaplara yatırılmadı. Türkiye’deki çoğu ilde buğday destekleri hesaplara yatırılırken, 2024 yılında Türkiye genelinde yüzde 10,2’lik buğday üretimi ile birinci sırada yer alan ve resmen yurdun buğday ambarı haline gelen Konya’da Tarım ve Ormancılık Bakanlığı’nın Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı buğday üreticisine henüz destekleri yatırılmadı. Konuya ilişkin BBN Haber’e açıklamalarda bulunan Karatay Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker, geçtiğimiz ay Ekonomi Koordinasyon Kurulu ve KOP Eylem Planı Bilgilendirme Toplantısı için Konya’ya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in kendisine buğday desteklerinin Şubat ayı içinde Konyalı çiftçinin hesaplarına yatırılacağını söylediğini açıkladı.

rifat-kavuneker.jpg

Konyalı Üreticiyi Sevindirecek Haber Bakan Şimşek’ten Geldi


Toplamda 2,5 milyar TL’den fazla bir tutarın Türkiye’nin buğday ihtiyacının büyük bir kısmını tek başına karşılayan ÇKS kayıtlı Konyalı çiftçinin hesaplarına Şubat ayı bitmeden yatırıldığını söyleyen Kavuneker, “Konya’da buğday üretimi diğer illere göre fazla. O sebepten çoğu ilin buğday destekleri çiftçilerin hesaplarına yatarken Konya’nın buğday desteklerinin henüz yatırılmadığını düşünüyorum. Geçtiğimiz ay Konya’ya gelen Mehmet Şimşek, buğday desteklerinin Şubat ayı içerisinde çiftçilerimizin hesaplarına yatırılacağını ifade etmişti.” diye konuştu.

cks-odemeleri-konya-subat.jpg

“Bu İşin Yükünü Konyalı Çiftçiler Çekiyorsa Desteklerin Bir an Önce Yatırılması Gerekiyor”


Konyalı çiftçinin geç yatan tarımsal destekler nedeniyle enflasyon altında ezildiğini belirten Kavuneker, “Bir an önce buğday desteklerinin yatırılması gerekiyor. Daha öncesinde yatırılsaydı gübrenin kilogram fiyatı 14 TL’idi şimdi 18 TL oldu. Benim beklentim çiftçiye desteklerin bir an önce yatırılmasını istiyorum. Her zaman Konya Türkiye’nin tahıl ambarı deniyor ama meblağ yüksek olunca hep biz sonlara kalıyoruz. Bu işin yükünü Konyalı üretici çekiyorsa desteklerin biran önce yatırılması gerekiyor diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Abdulğani ÇİFTÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.