KONYA HABER
Konya
Orta şiddetli yağmur
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2727 %0,27
48,5078 %0,47
4.819,97 % 1,35
Ara
BBN Haber Tarım Dünyanın en acı biberi: Bhut jolokia

Dünyanın en acı biberi: Bhut jolokia

Dünyanın en acı biberi olarak bilinen "bhut jolokia" diye adlandırılan, hayalet biberler diye de bilinen biber için Türk çiftçiler ekim çalışması yapıyor.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Assam eyaletinin Nagaon ilçesinde çiftçiler, yerel olarak "bhut jolokia" diye adlandırılan, hayalet biberler diye de bilinen biberleri her sezon ekmeye devam ediyor. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlar hobi olarak çiftçilik yapmaya devam ediyor.

aci-biber-1.jpg

Sosyal medyada yer alan bilgilere göre; bazı eyaletlerdeki Türk çiftçiler bhut jolokia biberini yetiştirmeye başladı. Dünyanın en acı biberi olarak belgelendirilen bhut jolokia biberleri, acısı ve meyvemsi aromasıyla acı biber sevenler arasında son derece popüler.

DÜNYANIN EN ACI BİBERLERİ ARASINDA

Bhut Jolokia, 2006 yılında Guinness rekorları tarafından tescillenmiş ve acılığı tam 1.041.427 scoville olarak ölçülmüş dünyanın en acı biber türlerinden biri olarak geçmektedir. Bu değeri kısaca özetlememiz gerekirse bir önceki en acı biber türü olan kırmızı habanero biberinden neredeyse 2 kat daha fazla acılığa sahiptir.

aci-biber-2.jpg

Biber konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar; "Bhut Jolokia biberlerinin direkt ağıza atılarak tüketilmesi, tohumlarına dokunulması, biberlerin eldivensiz kesilmesi tehlikelidir. Toz biber haline getirerek veya yemeklere çok az miktarda koyarak tüketilmesini öneriyoruz. Tüm yetiştiricilerin bu konularda dikkatli olmasını rica ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *