Konya, TEKNOFEST'te gücünü gösterdi

Konya, TEKNOFEST'te gücünü gösterdi

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Adana’da gerçekleştirilen TEKNOFEST 2024’te Selçuklu’yu başarıyla temsil eden UAC-Team SGM ve SGM GÖKTURAN takımlarını misafir etti.

Selçuklu Belediyesi Gençlik Meclisi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle hazırlanan takımlar, final yarışmalarında önemli başarılar elde etti. UAC-Team SGM, Sürü İHA kategorisinde Türkiye 1.’si olurken, SGM GÖKTURAN ise İnsansız Deniz Aracı kategorisinde Türkiye 2.’liğini kazandı. Bu başarılar dolayısıyla takımlar, Başkan Pekyatırmacı’yı ziyaret ederek teşekkür etti.

Başkan Pekyatırmacı, “Ülkemizin savunma sanayisindeki yükselişini hiçbir güç durduramaz,” diyerek, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerine yapılan terör saldırısını kınadı. Pekyatırmacı, “Bu tür saldırılar amacına ulaşamayacak. Yerli ve milli savunma alanında önemli projelere devam edeceğiz. Şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum,” ifadelerini kullandı.

konya-teknofest-yildizlari.jpeg

Ayrıca, gençlerin savunma sanayii ve teknolojiye olan ilgisinin artışını vurgulayan Pekyatırmacı, “TEKNOFEST organizasyonları, gençlerimizin bu alanlara yönelmesi için önemli bir fırsat sunuyor. Selçuklu olarak bu etkinlikte gururla yer aldık. UAC-Team SGM birinci, SGM GÖKTURAN ise ikinci oldu. Gençlerimizin bu başarıları, milli teknoloji hamlesine büyük katkı sağlayacaktır,” dedi.

Takımlar da hazırlık süreçlerinde gösterdikleri özveriyi belirterek, Başkan Pekyatırmacı’ya desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ziyaretin sonunda, ekipler Başkan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.