Türk SİHA’ları atık uçak gemisine inecek

Türk SİHA’ları atık uçak gemisine inecek
Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün TCG Anadolu'da denemelerine başlanacağını ve KIZILELMA insansız savaş uçağının üretim sürecinin hızlandırıldığını açıkladı.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin savunma sanayisindeki kritik projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, Bayraktar TB3 SİHA'nın TCG Anadolu gemisinde denemelerine başlanacağını duyurdu. Ayrıca, Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın üretim aşamasına geçildiğini ve üretim sürecinin hızlandırılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

bayraktar-kizilelma-2-prototip.jpg

"TEKNOFEST gençlerin hayallerini gerçekleştirdiği bir yer"

TEKNOFEST 2024 Roket Yarışması'na katılmak üzere Tuz Gölü Hisar Atış Alanı'nda açıklamalarda bulunan Bayraktar, Türkiye'nin genç neslinin savunma ve uzay teknolojileri alanındaki ilerleyişine dikkat çekti. TEKNOFEST'in bu yıl da büyük ilgi gördüğünü ifade eden Bayraktar, Antalya'daki organizasyonda 25 farklı yarışmanın düzenlendiğini hatırlattı. Yarışmaların 11 farklı ilde sürdüğünü belirten Bayraktar, Tuz Gölü Hisar Atış Alanı'nın gençlerin hayallerini gerçekleştirdikleri özel bir yer olduğunu söyledi.

Bayraktar, "7 yıldır düzenlediğimiz TEKNOFEST ile binlerce öğrenci yetişti. Artık Türkiye, dünyanın en iddialı ülkelerinden biri konumunda. Baykar da dünyanın en büyük insansız hava aracı şirketi oldu. Bu durum, uzay alanında da iddialı olacağımızın göstergesi," dedi.

Son olarak, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana'da düzenlenecek TEKNOFEST'e tüm Türkiye'yi ve dost ülkeleri davet etti.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.