Konya'da sanayiye kadın eli değdi

Konya'da sanayiye kadın eli değdi
Konya Mobilyacılar Sitesi'nde oto tamircisinde motor bölümünde çalışan 16 yaşındaki Ayşe Ecem, sanayi çalışanları ve müşterilerin dikkatini çekiyor. Hedefleri büyük olan Ayşe Ecem, “çocukluk hayallerim gerçekleşti” dedi

Konya’da bugünlerde yolu Mobilyacılar Sitesi'nde düşenler çok da alışık olmadıkları bir tablo ile karşı karşıya kalıyor. Oto tamircisinde staja başlayan 16 yaşındaki Ayşe Ecem, sanayide tabuları yıkmayı başardı! Kadınların günümüz dünyasında her sektörde var ve başarılı olduğunu gösteren Ayşe Ecem, henüz meslekteki ilk günlerini yaşasa da çocukluk hayallerine kavuşmanın heyecanı ve azmiyle hedefini hep yüksekte tutuyor
Konya 1. OSB’nin deneyimli firmalarından Feber Oto Recep Usta'da motor bölümünde çalışan ve Meslek Lisesi öğrencisi Ayşe Ecem kendini motor alanında geliştirmek için stajını yapıyor. Müşterilerin ve sanayi çalışanlarının ilgisini çeken Ayşe Ecem küçüklüğünden beri bu alana ilgi duyduğunu aktardı. Ayşe Ecem, "Ben küçüklüğümden beri arabaları çok seviyorum. Kendimi bu alanda geliştirmek istiyordum. Ailem bu alanda ilerlememi pek istemedi ama ben hayallerimin peşinden gittim" dedi.

"HERKES BANA ŞAŞKINLIKLA BAKIYOR"
Gelen tüm müşterilerin kendisine şaşkınlıkla baktığını belirten Ayşe Ecem, "Gelenler beni görünce çok şaşırıyor ve neden bu alanda çalıştığımı soruyorlar. Hikayemi merak ediyorlar. Bence kadınlar istedikten sonra her alanda başarılı olabilir. Zaten günümüzde bunun örneklerini sıkça görüyoruz. Neden bir kadın motor ustası olmasın ki! Ben bu işe gönül verdim, başarılı olacağıma da inanıyorum" diye konuştu.
"HAYALİM BAŞARILI BİR MOTOR USTASI OLMAK"
Başarılı bir motor ustası olmak istediğini belirten Ayşe Ecem, "Yaşıtlarım dışarıda ojeli eller ile fönlü saçlarla, makyajlı yüzlerle bakımlı bir şekilde gezerken, benim ellerim yağ içinde; ama bu durum beni rahatsız etmiyor. Aksine yaptığım işi çok seviyorum bu yüzden buna takılmıyorum. Ben başarılı bir motor ustası olmak istiyorum ve bunun için de elimden gelen gayreti göstereceğim" ifadelerine yer verdi. (Ayşegül Mıhoğlugil)

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.