Tekirdağ'dan havalanan SİHA Konya'daki hedefleri on ikiden vurdu

Tekirdağ'dan havalanan AKINCI TİHA Konya'nın Karapınar ilçesindeki hedefleri TOLUN IIR mühimmatıyla on ikiden vurdu.

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), ASELSAN’ın geliştirdiği kızılötesi arayıcı başlıklı güdümlü mühimmat TOLUN IIR ile gerçekleştirdiği atış testinde büyük bir başarıya imza attı. Konya Karapınar Atış Test ve Değerlendirme Merkezi’nde düzenlenen atış testi sırasında Bayraktar AKINCI, 22 bin feet irtifadan ateşlediği TOLUN IIR mühimmatıyla hedef zırhlı personel taşıyıcısını tam isabetle vurdu. Bu başarı, Türkiye’nin savunma sanayisinde milli üretimin gücünü bir kez daha gösterdi.

baykar-bayraktar-akinci-01.jpg

Test Konya Karapınar'da Gerçekleştirildi

Tekirdağ Çorlu’daki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nden havalanan Bayraktar AKINCI, üç adet TOLUN IIR mühimmatı ile atış testi için Konya’ya doğru yol aldı. TOLUN IIR, görüntüleyici kızılötesi güdümü sayesinde 20 kilometreden hedefe tam isabetle kilitlenerek, zırhlı hedefi başarıyla imha etti. Bu başarı, mühimmatın etkinliğini ve doğruluğunu gözler önüne serdi.

TOLUN IIR'nin Teknik Özellikleri

ASELSAN tarafından geliştirilen ve Bayraktar AKINCI’ya entegre edilen TOLUN IIR, 80 kilometre menzile sahip. Çift yönlü veri bağı sistemi ile merkeze görüntü aktarımı sağlıyor, bu sayede son ana kadar insan yönlendirmesi ile hedefine kilitlenebiliyor. Bu özellik, operasyonel esneklik ve doğruluk anlamında önemli bir avantaj sağlıyor.

tolun-urun-tr-001.jpg

Milli Mühimmatların Entegrasyonu Sürüyor

Bayraktar AKINCI TİHA’ya milli olarak üretilen mühimmatların entegrasyon süreci hız kesmeden devam ediyor. ASELSAN’ın TOLUN IIR mühimmatının yanı sıra, Bayraktar AKINCI bugüne kadar MAM-L, MAM-T, LGK-82, HGK-82, Gökçe Güdüm Kiti gibi yerli mühimmatlarla yapılan testlerde de yüksek başarı sağladı. Bu mühimmatlar, Bayraktar AKINCI’nın taarruz kabiliyetini genişletirken, etkinliğini ve caydırıcılığını artırıyor.

aselsan-aselflir-500-ilk-uretim-1600x900.webp

Daha Önce de Benzer Başarılar Elde Edildi

Bayraktar AKINCI, 22 Şubat 2024 tarihinde Aselsan tarafından geliştirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı başarıyla imha etmişti. Bu test de, Türkiye'nin yerli savunma teknolojilerindeki ilerlemesini pekiştiren önemli bir adım olmuştu.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.