1 kaşık atınca lezzetine inanmayacaksınız! Kırmızı etin çok daha lezzetli olmasını sağlıyor
Kuyruk yağı, Türk mutfağının vazgeçilmez malzemelerinden biridir ve yemeklere kattığı lezzetle ön plana çıkar. Eğer siz de et yemeklerinizin daha lezzetli ve sulu olmasını istiyorsanız, et kavururken tencereye 1 kaşık kuyruk yağı eklemeyi deneyebilirsiniz. Bu küçük dokunuş, yemeklerinizin lezzetini katlayarak unutulmaz tatlar yaratmanıza yardımcı olacaktır
ET KAVURMA NASIL YAPILIR?
Et Kavurma İçin Gereken Malzemeler:
500 gr dana eti
300 gr iç yağı
1 adet kuru soğan
Tuz
Kekik
Karabiber
Kimyon
Et Kavurma Yapılışı:
İlk önce tencere ısıtılır ve ısınan tencereye iç yağı konulur.
İç yağ eridikten sonra, tencerenin dibine çöken minik et parçalarını bir süzgeç yardımıyla alın.
Daha sonra iç yağının içerisine, küçük doğranan etleri koyun.
5-6 dakika yüksek ateşte kavurun.
İçine 1 adet bütün kabuksuz soğanı atıyoruz.
Bu pişerken ete daha da lezzet katacaktır.
1 bardak su ilave ediyoruz.
Tencerenin altını kısıyoruz.
10 dakikada bir karıştırıp, tekrar tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Etler pişince baharatlarını ekliyoruz. (Kimyon, kekik, tuz, karabiber)
Sıcak olarak servis ediyoruz.
Afiyet olsun…
Kaynak: Haberturk.com, Youtube.com
Kaynak:BBN