KONYA HABER
Konya
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2973 %0,26
48,3262 %0,46
4.840,08 % 0,61
Ara
BBN Haber Yaşam 1 kaşık atınca lezzetine inanmayacaksınız! Kırmızı etin çok daha lezzetli olmasını sağlıyor

1 kaşık atınca lezzetine inanmayacaksınız! Kırmızı etin çok daha lezzetli olmasını sağlıyor

Et kavururken tencereye 1 kaşık kuyruk yağı eklersiniz et çok daha lezzetli oluyor ve asla et kuru olmuyor

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Kuyruk yağı, Türk mutfağının vazgeçilmez malzemelerinden biridir ve yemeklere kattığı lezzetle ön plana çıkar. Eğer siz de et yemeklerinizin daha lezzetli ve sulu olmasını istiyorsanız, et kavururken tencereye 1 kaşık kuyruk yağı eklemeyi deneyebilirsiniz. Bu küçük dokunuş, yemeklerinizin lezzetini katlayarak unutulmaz tatlar yaratmanıza yardımcı olacaktır

ET KAVURMA NASIL YAPILIR?

Et Kavurma İçin Gereken Malzemeler:

500 gr dana eti

300 gr iç yağı

1 adet kuru soğan

Tuz

Kekik

Karabiber

Kimyon

Et Kavurma Yapılışı:

İlk önce tencere ısıtılır ve ısınan tencereye iç yağı konulur.

İç yağ eridikten sonra, tencerenin dibine çöken minik et parçalarını bir süzgeç yardımıyla alın.

Daha sonra iç yağının içerisine, küçük doğranan etleri koyun.

5-6 dakika yüksek ateşte kavurun.

maxresdefault-003.jpg

İçine 1 adet bütün kabuksuz soğanı atıyoruz.

Bu pişerken ete daha da lezzet katacaktır.

1 bardak su ilave ediyoruz.

Tencerenin altını kısıyoruz.

10 dakikada bir karıştırıp, tekrar tencerenin kapağını kapatıyoruz.

Etler pişince baharatlarını ekliyoruz. (Kimyon, kekik, tuz, karabiber)

Sıcak olarak servis ediyoruz.

Afiyet olsun…

Kaynak: Haberturk.com, Youtube.com