38 yıllık aşçı un helvasına lezzet katan tüyoyu açıkladı. Un helvası böyle yapılırsa dağılmıyor
"38 yıllık deneyime sahip aşçı İbrahim Ramadan, un helvası yapmanın inceliklerini paylaştı. Un helvasının dağılmaması için önemli bir tüyo verdi.
Bu tüyoyu kullanarak un helvası yaparken daha lezzetli ve kıvamında bir sonuç elde edebilirsiniz.
Un helvası yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar olduğunu belirten İbrahim Ramadan, unun kavrulma sürecinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, şekerin eritilme aşamasında da sabırlı olunması gerektiğini ifade etti. Bu detaylara dikkat ederek un helvasının istenilen kıvamda ve lezzette olacağını belirtti.
Un helvası yaparken kullanılan unun kalitesinin de sonucu etkilediğini belirten Ramadan, kaliteli bir un tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, tereyağının da kalitesinin önemli olduğunu ve doğru oranda kullanılması gerektiğini dile getirdi.
Tam Ölçülü Un Helvası İçin Gereken Malzemeler:
2 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti İçin;
2,5 su bardağı su
1,5 su bardağı tozşeker
Tam Ölçülü Un Helvası Yapılışı:
İlkönce şerbetini hazırlayalım.
Bir tencereye tozşeker ve suyu alarak kısık ateşte erimesini sağlayalım.
Geniş ve çelik tencereye sıvıyağ ve unu alalım.
Unun kokusu çıkana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavuralım.
Unun kokusu çıkınca ocağın altını kısalım.
Unun rengi koyulaşıncaya kadar kavuralım.
Arzu edilen renge ulaşınca, ocaktan aldığınız ılık şerbeti üzerine dökelim.
Dökerken sıçramalar olabilir, dikkatli olun.
Şerbeti döktükten sonra çekmesi için hızlı hızlı karıştıralım.
Kaşığın arka tarafıyla iyice bastırarak, karıştıralım.
Helvanız ılındıktan sonra bir kaşığın içine alınır ve ters çevrilerek servis tabağına alınır.
Soğuduktan sonra arzuya göre tarçın veya Hindistan cevizi serpebilirsiniz.
Kaynak:BBN