KONYA HABER
Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2952 %0,25
48,7903 %0,47
4.857,03 % 0,00
Ara
BBN Haber Yaşam 38 yıllık aşçı un helvasına lezzet katan tüyoyu açıkladı. Un helvası böyle yapılırsa dağılmıyor

38 yıllık aşçı un helvasına lezzet katan tüyoyu açıkladı. Un helvası böyle yapılırsa dağılmıyor

38 yıllık aşçı İbrahim Ramadan un helvası yapmanın inceliklerini paylaştı

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

"38 yıllık deneyime sahip aşçı İbrahim Ramadan, un helvası yapmanın inceliklerini paylaştı. Un helvasının dağılmaması için önemli bir tüyo verdi.

Bu tüyoyu kullanarak un helvası yaparken daha lezzetli ve kıvamında bir sonuç elde edebilirsiniz.

Un helvası yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar olduğunu belirten İbrahim Ramadan, unun kavrulma sürecinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, şekerin eritilme aşamasında da sabırlı olunması gerektiğini ifade etti. Bu detaylara dikkat ederek un helvasının istenilen kıvamda ve lezzette olacağını belirtti.

Un helvası yaparken kullanılan unun kalitesinin de sonucu etkilediğini belirten Ramadan, kaliteli bir un tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, tereyağının da kalitesinin önemli olduğunu ve doğru oranda kullanılması gerektiğini dile getirdi.

maxresdefault-001.jpg

Tam Ölçülü Un Helvası İçin Gereken Malzemeler:

2 su bardağı un

1 su bardağı sıvıyağ

Şerbeti İçin;

2,5 su bardağı su

1,5 su bardağı tozşeker

Tam Ölçülü Un Helvası Yapılışı:

İlkönce şerbetini hazırlayalım.

Bir tencereye tozşeker ve suyu alarak kısık ateşte erimesini sağlayalım.

Geniş ve çelik tencereye sıvıyağ ve unu alalım.

Unun kokusu çıkana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavuralım.

Unun kokusu çıkınca ocağın altını kısalım.

Unun rengi koyulaşıncaya kadar kavuralım.

Arzu edilen renge ulaşınca, ocaktan aldığınız ılık şerbeti üzerine dökelim.

Dökerken sıçramalar olabilir, dikkatli olun.

Şerbeti döktükten sonra çekmesi için hızlı hızlı karıştıralım.

Kaşığın arka tarafıyla iyice bastırarak, karıştıralım.

Helvanız ılındıktan sonra bir kaşığın içine alınır ve ters çevrilerek servis tabağına alınır.

Soğuduktan sonra arzuya göre tarçın veya Hindistan cevizi serpebilirsiniz.