KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2981 %0,25
48,5996 %0,46
4.881,50 % 0,74
Ara
BBN Haber Yaşam Ağustos ayında tüketmeniz gereken sebzeler. Sofranızda mutlaka yer verin

Ağustos ayında tüketmeniz gereken sebzeler. Sofranızda mutlaka yer verin

Bu sebzeleri taze ve organik olarak tercih etmek, besin değerlerini daha da arttıracaktır.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Ağustos ayı geldiğinde sofralarımızı renklendirmek ve beslenmemizi zenginleştirmek için tüketmemiz gereken sebzeler bulunmaktadır. Bu sebzelerin sağlık açısından faydaları oldukça fazladır ve sofralarımıza lezzet katarlar.

İşte Ağustos ayında tüketmemiz gereken sebzeler:

1. Patlıcan:

Ağustos ayında bolca tüketmemiz gereken sebzelerden biri patlıcandır. İçerdiği lif ve antioksidanlar sayesinde sindirim sistemine fayda sağlar. Ayrıca içerdiği vitamin ve minerallerle bağışıklık sistemini güçlendirir.

2. Biber:

Kırmızı, yeşil, sarı gibi çeşitli renklerde bulunan biberler Ağustos ayında sofralarımızda olmalıdır. İçerdikleri C vitamini sayesinde vücudu hastalıklara karşı korurlar. Aynı zamanda lif içeriği ile sindirimi düzenlerler.

3. Domates:

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan domates, Ağustos ayında da sofralarımızın baş tacı olmalıdır. İçerdiği likopen sayesinde kansere karşı koruyucu etkiye sahiptir. Ayrıca cilt sağlığını da olumlu yönde etkiler.

4. Kabak:

Ağustos ayında tüketilmesi gereken sebzeler arasında kabak da yer almaktadır. İçerdiği lif sayesinde sindirimi düzenler ve tokluk hissi sağlar. Aynı zamanda içerdiği potasyum ile kalp sağlığını destekler.