KONYA HABER
Konya
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2421 %0,44
48,3440 %0,72
4.756,89 % 1,39
Ara
BBN Haber Yaşam Akşam yemeğinde farklı bir lezzet denemek isteyenler için : Kremalı patates graten tarifi...

Akşam yemeğinde farklı bir lezzet denemek isteyenler için : Kremalı patates graten tarifi...

Kremalı Patates Graten Tarifi

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Akşam yemeğinde farklı bir lezzet denemek isteyenler için kremalı patates graten tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu lezzetli ve doyurucu yemeği kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Patates graten tarifi oldukça basit malzemelerle yapılabilecek bir yemek olmasına rağmen, lezzeti ile herkesi etkilemeyi başarıyor. İşte patates graten tarifinin yapılışı:

2023052.jpg

Patates graten tarifi nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 5 adet patates

Beşamel sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 200 gr kaşar peyniri

Hazırlanışı:

  1. Patateslerin kabuklarını ince bir şekilde soyun.
  2. Soyduğunuz patatesleri yıkayıp kurulayın ve ardından orta kalınlıkta dilimleyin.
  3. Dilimlenmiş patatesleri uygun bir fırın kabına dizin.
  4. Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin.
  5. Eriyen tereyağına 2 yemek kaşığı un ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurun.
  6. 2 su bardağı süt ve 1 paket kremayı yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak beşamel sosun kıvam almasını sağlayın.
  7. Sos koyulaşmaya başladığında 2 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber ekleyin.
  8. Sosu 1-2 dakika daha pişirin ve ocağı kapatın.
  9. Hazırladığınız beşamel sosu fırın kabındaki patateslerin üzerine eşit şekilde gezdirin.
  10. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
  11. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında patatesler tamamen yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
  12. Fırından çıkardığınız patateslerin üzerindeki alüminyum folyoyu alın.
  13. Bol miktarda rendelenmiş kaşar peynirini patateslerin üzerine serpin.
  14. Peynirler eriyip üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika daha pişirin.
  15. Peynirler güzelce kızardığında patates grateni fırından alın.
  16. İlk sıcaklığının çıkmasını bekleyin ve ardından dilimleyerek servis edin.

kaynak: haberciniz