KONYA HABER
Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3450 %0,27
48,5721 %0,46
4.833,23 % -0,26
Ara
BBN Haber Yaşam Aldığınız enginarlar boşa gitmesin. Enginar pişirirken bu tarifi denerseniz asla dağılmıyor

Aldığınız enginarlar boşa gitmesin. Enginar pişirirken bu tarifi denerseniz asla dağılmıyor

Bu tarif sayesinde enginarlarınız asla dağılmayacak ve mükemmel bir kıvamda pişmiş olacak.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Enginarın lezzetini en iyi şekilde korumak için pişirme yöntemi çok önemlidir. Bugün sizlere enginar pişirirken kullanabileceğiniz bir tarif paylaşacağım. Bu tarif sayesinde aldığınız enginarlar boşa gitmeyecek ve mükemmel bir lezzete sahip olacak.

Enginar Malzemeleri

  • 1 adet kuru soğan
  • ½ su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet patates
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
  • 8 adet ayıklanmış enginar
  • 2 adet sıkılmış limonun suyu
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Enginar Servisi için:

  • ¼ demet dereotu

maxresdefault-002.jpg

Enginar Nasıl Yapılır?

  • Enginar yapılışı için kullanacağınız enginarları temizleyelim. Eğer enginar temizlemek istemiyorsanız ve buna zamanınız yoksa temizlenmiş enginar satın alabilirsiniz. Bu hem zamandan tasarruf etmenizi hem de sizin için kolaylık sağlar.
  • Tavamızı alalım ve içerisine yarım su bardağı zeytinyağını dökelim. Arkasından 1 adet kuru soğanı küp küp doğrayalım ve yağımızın içerisine alalım.
  • Soğanlar hafif pembeleşinceye kadar güzelce ara ara karıştırarak pişirelim.
  • 1 adet patatesi ve 1 adet havucumuzu küp doğrayıp haşlayalım.
  • Haşlanan patates ve havuçlarımızı kavrulan soğanlarımızın üzerine ekleyelim. Ardından 2-3 dakika kavuralım.
  • Üzerine 1 su bardağı bezelye ekleyelim. Kavurduktan sonra garnitürümüzü ocağımızdan alalım.
  • Enginarlarımızı pişireceğimiz sosumuzu hazırlayalım.
  • Bir kap içerisine 2 adet sıkılmış limonun suyu, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip karıştıralım.
  • Geniş bir tencere alalım. Tencerenin geniş olması enginarların güzel pişmesi açısından önemli.
  • Tenceremizin içerisine 8 adet temizlenmiş enginarlarımızı ekleyelim.
  • Ardından enginarların ortasına hazırladığımız garnitürlerimizi kaşık yardımıyla yerleştirelim.
  • Limonlu sos karışımımızı tenceremize dökelim.
  • Enginarlar yumuşayıncaya kadar tencerenin kapağı olacak şekilde pişirelim.
  • Zeytinyağlı enginarların piştiğini çatal yardımıyla anlayabilirsiniz.
  • Enginarlarımız piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  • Üzerine ince kıyılmış dereotu ile servise hazırlayalım.
  • Servis tabağına aldığımız enginarları servis edebilirsiniz.
  • Enginarlarınız hazır.

Afiyet olsun!