Aldığınız enginarlar boşa gitmesin. Enginar pişirirken bu tarifi denerseniz asla dağılmıyor

Aldığınız enginarlar boşa gitmesin. Enginar pişirirken bu tarifi denerseniz asla dağılmıyor
Bu tarif sayesinde enginarlarınız asla dağılmayacak ve mükemmel bir kıvamda pişmiş olacak.

Enginarın lezzetini en iyi şekilde korumak için pişirme yöntemi çok önemlidir. Bugün sizlere enginar pişirirken kullanabileceğiniz bir tarif paylaşacağım. Bu tarif sayesinde aldığınız enginarlar boşa gitmeyecek ve mükemmel bir lezzete sahip olacak.

Enginar Malzemeleri

  • 1 adet kuru soğan
  • ½ su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet patates
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
  • 8 adet ayıklanmış enginar
  • 2 adet sıkılmış limonun suyu
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Enginar Servisi için:

  • ¼ demet dereotu

maxresdefault-002.jpg

Enginar Nasıl Yapılır?

  • Enginar yapılışı için kullanacağınız enginarları temizleyelim. Eğer enginar temizlemek istemiyorsanız ve buna zamanınız yoksa temizlenmiş enginar satın alabilirsiniz. Bu hem zamandan tasarruf etmenizi hem de sizin için kolaylık sağlar.
  • Tavamızı alalım ve içerisine yarım su bardağı zeytinyağını dökelim. Arkasından 1 adet kuru soğanı küp küp doğrayalım ve yağımızın içerisine alalım.
  • Soğanlar hafif pembeleşinceye kadar güzelce ara ara karıştırarak pişirelim.
  • 1 adet patatesi ve 1 adet havucumuzu küp doğrayıp haşlayalım.
  • Haşlanan patates ve havuçlarımızı kavrulan soğanlarımızın üzerine ekleyelim. Ardından 2-3 dakika kavuralım.
  • Üzerine 1 su bardağı bezelye ekleyelim. Kavurduktan sonra garnitürümüzü ocağımızdan alalım.
  • Enginarlarımızı pişireceğimiz sosumuzu hazırlayalım.
  • Bir kap içerisine 2 adet sıkılmış limonun suyu, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip karıştıralım.
  • Geniş bir tencere alalım. Tencerenin geniş olması enginarların güzel pişmesi açısından önemli.
  • Tenceremizin içerisine 8 adet temizlenmiş enginarlarımızı ekleyelim.
  • Ardından enginarların ortasına hazırladığımız garnitürlerimizi kaşık yardımıyla yerleştirelim.
  • Limonlu sos karışımımızı tenceremize dökelim.
  • Enginarlar yumuşayıncaya kadar tencerenin kapağı olacak şekilde pişirelim.
  • Zeytinyağlı enginarların piştiğini çatal yardımıyla anlayabilirsiniz.
  • Enginarlarımız piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  • Üzerine ince kıyılmış dereotu ile servise hazırlayalım.
  • Servis tabağına aldığımız enginarları servis edebilirsiniz.
  • Enginarlarınız hazır.

Afiyet olsun!

İlgili Haberler

Kaynak:BBN