Kek pişirirken bilmeniz gerekenler arasında öncelikle fırının sıcaklığının doğru ayarlanması çok önemlidir. Kekin içi pişerken dışının yanmaması için fırın sıcaklığını doğru ayarlamak önemlidir. Ayrıca kek karışımını hazırlarken malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmek, kekin kabarması için de önemlidir. Kek pişirirken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da keki fırından çıkardıktan sonra üzerine streç film veya nemli bir bez örtmek, bu sayede kekin kuruması engellenir. Bu ipuçlarına dikkat ederek lezzetli bir kek yapabilirsiniz.
LEZZETLİ KEK TARİFİ
Malzemeler;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- İsteğe bağlı olarak 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kekin Yapılışı;
- Yumurtalar ve toz şekeri bir mikserle krema haline gelene kadar karıştıralım.
- Süt, rendelenmiş limon kabuğu ve zeytinyağını karışımın içerisine atıp karıştırmaya devam edelim.
- Keki iyi kabartmak için unu eleyerek kullanmamız gerekir.
- Vanilya ve kabartma tozu ekleyin.
- Tüm malzemeleri karıştırmaya devam edin.
- Kalıbımızı tereyağı ile yağlayıp, kek harcını kalıbın içerisine koyalım.
- Kalan harcı kabın içerisinden kaşıkla güzelce sıyırıp kalıbımızın üzerindeki kek harcını düzgün bir şekilde yayalım.
- Önceden ısıtmış olduğumuz 170 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin.
- Dinlendirdiğiniz kekinizi ters çevirip kalıptan çıkarın.
- Dilimledikten sonra kekimizi servis edebilirsiniz.
Kekin Püf Noktaları;
- Kekiniz pişene kadar fırının kapağını açmayınız.
- Keki dinlendirdikten sonra dilimlere ayrın.
Kaynaklar: haberturk.com, youtube.com