KONYA HABER
Konya
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3805 %0,23
48,6800 %0,43
4.951,15 % 0,97
Ara
BBN Haber Yazarlar Aşçılar kek yaparken bu yöntemi uyguluyor! Kekte sönme sorunu asla oluşmuyor

Aşçılar kek yaparken bu yöntemi uyguluyor! Kekte sönme sorunu asla oluşmuyor

Kek bu tarifle yapılırsa sönme sorunu oluşmuyor ve kek çok daha lezzetli oluyor

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Kek pişirirken bilmeniz gerekenler arasında öncelikle fırının sıcaklığının doğru ayarlanması çok önemlidir. Kekin içi pişerken dışının yanmaması için fırın sıcaklığını doğru ayarlamak önemlidir. Ayrıca kek karışımını hazırlarken malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmek, kekin kabarması için de önemlidir. Kek pişirirken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da keki fırından çıkardıktan sonra üzerine streç film veya nemli bir bez örtmek, bu sayede kekin kuruması engellenir. Bu ipuçlarına dikkat ederek lezzetli bir kek yapabilirsiniz.

LEZZETLİ KEK TARİFİ

Malzemeler;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • İsteğe bağlı olarak 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kekin Yapılışı;

  • Yumurtalar ve toz şekeri bir mikserle krema haline gelene kadar karıştıralım.
  • Süt, rendelenmiş limon kabuğu ve zeytinyağını karışımın içerisine atıp karıştırmaya devam edelim.
  • Keki iyi kabartmak için unu eleyerek kullanmamız gerekir.
  • Vanilya ve kabartma tozu ekleyin.
  • Tüm malzemeleri karıştırmaya devam edin.
  • Kalıbımızı tereyağı ile yağlayıp, kek harcını kalıbın içerisine koyalım.
  • Kalan harcı kabın içerisinden kaşıkla güzelce sıyırıp kalıbımızın üzerindeki kek harcını düzgün bir şekilde yayalım.
  • Önceden ısıtmış olduğumuz 170 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin.
  • Dinlendirdiğiniz kekinizi ters çevirip kalıptan çıkarın.
  • Dilimledikten sonra kekimizi servis edebilirsiniz.

Kekin Püf Noktaları;

  • Kekiniz pişene kadar fırının kapağını açmayınız.
  • Keki dinlendirdikten sonra dilimlere ayrın.

Kaynaklar: haberturk.com, youtube.com