Ayakları sirkeli suda bekletmenin şaşırtan etkisi. Bakın ne işe yarıyor?

Ayakları sirkeli suda bekletmenin şaşırtan etkisi. Bakın ne işe yarıyor?
Ayakları neden sirkeli suda bekletmek gerekiyor?

Ayak sağlığı, genellikle göz ardı edilen bir konudur, ancak ayaklarımızın sağlığı genel sağlığımızı ciddi şekilde etkileyebilir. Ayakları sirkeli suda bekletmek, birçok insan için sıkça kullanılan bir yöntemdir ve aslında birçok faydası bulunmaktadır.

Mantarı önler

Ayakları tehdit eden en büyük sağlık sorunlarından birisi mantardır. Sirke içinde yer alan asidik madde sayesinde mantardan ve mantarın neden olduğu sararmalardan kurtulabilirsiniz.

Cildi kusursuzlaştırır

Daha sağlıklı bir cilde kavuşmak istiyorsanız sirkeli su kullanımı yapabilirsiniz. Sirkeli su ölü hücrelerden arınmanıza yardımcı olabilir.

Siğil oluşumunu engeller

Siğil oluşumu ayağın estetik görünümünü bozan sorunların başında geliyor. Çeşitli faktörlere bağlı olarak gelişen bir sorun olan siğili önlemek için pamuğu sirkeli su ile ıslatın ve siğil olan bölgeye sürün.

Nasırlarınızı yumuşatır

Yanlış ayakkabı seçimine bağlı bir biçimde ortaya çıkan nasır tedavisinde elmalı sirke karışımı en etkili ürünler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Elmalı sirke ile ılık su karışımının içinde en az 20 dakika boyunca ayaklarınızı bekleterek ya da direk nasır üzerine elma sirkeli pamuk uygulayarak tedaviyi başlatabilirsiniz.

Sirkeli su ayrıca ayaklardaki şişliği azaltabilir ve ayaklardaki yorgunluğu gidermeye yardımcı olabilir. Bu özellikleriyle özellikle uzun süre ayakta kalan veya ayaklarıyla çok fazla hareket eden kişiler için oldukça faydalı olabilir.

Kaynak: Miliyet.com.tr

Kaynak:BBN