KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3624 %0,44
48,5512 %0,70
4.845,64 % 0,36
Ara
BBN Haber Yaşam Az sayıda malzeme ile hazırlanıyor; İşte pastacıların sırrıyla lezzetli baklavanın püf noktası

Az sayıda malzeme ile hazırlanıyor; İşte pastacıların sırrıyla lezzetli baklavanın püf noktası

Baklava, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İnce hamurun arasına dökülen ceviz veya fıstık ile hazırlanan bu tatlı, özel bir şerbet ile buluşarak eşsiz bir lezzet sunar. Peki, pastacıların sırrıyla lezzetli baklavanın püf noktası nedir?

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

İyi bir baklavanın sırrı, kullanılan malzemelerin kalitesi ve özenle yapılan işçiliktir. İşte pastacıların uyguladığı bazı püf noktaları:


Lezzetli bir baklava yapmanın sırrı, pastacıların ustalıkla kullandığı malzemeler ve püf noktalarıdır. Bu eşsiz lezzetin olmazsa olmazları arasında ince hamur, taze ceviz ve şerbetin mükemmel uyumu bulunmaktadır. İşte, bu lezzetli tatlıyı hazırlamak için dikkat etmeniz gereken detaylar...

SOĞUK BAKLAVA MALZEMELERİ

1 paket baklavalık yufka (800g)

150g tereyağı

3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ (1 çay bardağından biraz az)


Şerbeti için;

2 su bardağı şeker

1 su bardağı su

2 su bardağı süt

Arası için;

1 kâse iri çekilmiş fıstık (dilerseniz fındık ya da ceviz de kullanabilirsiniz)

Üzeri için;

2 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı süt tozu

SOĞUK BAKLAVA TARİFİ

1. ŞERBET

Soğuk baklava tarifine öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayalım. Bunun için tencereye sütü ve şekeri alın, kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, bu şekilde 15 dakika daha fokurdatın.

2. YUFKALARI YERLEŞTİRME

Diğer yandan tereyağını ve sıvı yağı tavada eritin. Yağ ılıdıktan sonra tatlı tepsisini yağlayın. Baklava hamurlarını üçerli olacak şekilde tepsiye dizin. Her 3 katta bir araları yağlayın. 3 katta bir yağlanan yufkalara 15. Kata ulaştığında arasına fıstık serpin.


Arası ve üzeri için ayırdığınız çikolata, kakao, şeker ve fıstığı mikserden çok ince bir şekilde geçirin. Mikserden geçirdiğiniz bu karışımı fıstığın üzerine serpin. Tekrar 3 kat 3 kat şekilde yağlayarak 15 kat daha yufkaları serin. Tekrar fıstık ve bitter çikolatalı karışımdan serpin. Kalan yufkaların da üzerine üçer katta bir yağlayarak yerleştirin.

3. PİŞİRİLMESİ

En son kalan yağ ile baklavanın üzerini yağlayın ve baklavayı dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Tatlı ılıdığında üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve çikolatalı karışımı üzerine serpin.