Az sayıda malzeme ile hazırlanıyor; İşte pastacıların sırrıyla lezzetli baklavanın püf noktası
İyi bir baklavanın sırrı, kullanılan malzemelerin kalitesi ve özenle yapılan işçiliktir. İşte pastacıların uyguladığı bazı püf noktaları:
Lezzetli bir baklava yapmanın sırrı, pastacıların ustalıkla kullandığı malzemeler ve püf noktalarıdır. Bu eşsiz lezzetin olmazsa olmazları arasında ince hamur, taze ceviz ve şerbetin mükemmel uyumu bulunmaktadır. İşte, bu lezzetli tatlıyı hazırlamak için dikkat etmeniz gereken detaylar...
SOĞUK BAKLAVA MALZEMELERİ
1 paket baklavalık yufka (800g)
150g tereyağı
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ (1 çay bardağından biraz az)
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
2 su bardağı süt
Arası için;
1 kâse iri çekilmiş fıstık (dilerseniz fındık ya da ceviz de kullanabilirsiniz)
Üzeri için;
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı süt tozu
SOĞUK BAKLAVA TARİFİ
1. ŞERBET
Soğuk baklava tarifine öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayalım. Bunun için tencereye sütü ve şekeri alın, kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, bu şekilde 15 dakika daha fokurdatın.
2. YUFKALARI YERLEŞTİRME
Diğer yandan tereyağını ve sıvı yağı tavada eritin. Yağ ılıdıktan sonra tatlı tepsisini yağlayın. Baklava hamurlarını üçerli olacak şekilde tepsiye dizin. Her 3 katta bir araları yağlayın. 3 katta bir yağlanan yufkalara 15. Kata ulaştığında arasına fıstık serpin.
Arası ve üzeri için ayırdığınız çikolata, kakao, şeker ve fıstığı mikserden çok ince bir şekilde geçirin. Mikserden geçirdiğiniz bu karışımı fıstığın üzerine serpin. Tekrar 3 kat 3 kat şekilde yağlayarak 15 kat daha yufkaları serin. Tekrar fıstık ve bitter çikolatalı karışımdan serpin. Kalan yufkaların da üzerine üçer katta bir yağlayarak yerleştirin.
3. PİŞİRİLMESİ
En son kalan yağ ile baklavanın üzerini yağlayın ve baklavayı dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Tatlı ılıdığında üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve çikolatalı karışımı üzerine serpin.
Kaynak:BBN